Зимата отстъпва място на пролетта, а с нея идва и списъка със задачи, които сме запланували. Сред едно от задълженията, най-често се оказва и великото пролетно почистване. Освен стандартното основно пролетно почистване на дома, е редно да обърнем внимание на занемарените таван и мазе, които обикновено са препълнени със сезонна декорация, стари електроуреди, неизползваеми фитнес уреди и какво ли още не. Тъй, като времето на всички ни е ценно, решихме да ви представим няколко съвета за бързо и качествено пролетно почистване на тавани и мазета. Ето ги и тях:

В интерес на истината повечето хора се плашат от мисълта за мащабно пролетно почистване, но често то се оказва не толкова досадна и неприятна процедура., дори може да се окаже емоционално, след като прелистите спомените си от детството, които сте зарязали в мазето или тавана. А ако все пак не намерите откриете нищо приятно в това начинание можете да се възползвате от услугите на Кърти-чисти-извозва.com, които предлагат професионално, надеждно и бързо почистване на тавани и мазета.

Почистване на таван и мазе – от къде да започнем

Стартирайте с пролетното почистване на таван и мазе, като извадите абсолютно всички вещи от помещението. След, като изпразните тавана или мазето, пристъпете към основно почистване и дезинфекциране на повърхностите: стени, под, ъгли, рафтове, прозорци. Носенето на маска за лице и ръкавици би било препоръчително за тази задача. Трябва да започнете с почистване от тавана, надолу по стените и да приключите с пода. Съветваме ви да почистите старателно повърхностите, за да предотвратите появата и на гризачи, тъй като те обичат мръсната среда.

Сортиране на ненужни вещи

След, като сте почистили из основи цялото помещение е време и за почистване на вашите вещи. Много хора допускат грешката, като ги вкарат мръсни във вече изчистеното помещение и целият им предварителен труд отива на вятъра. Затова най-добре преди да ги вкарате обратно да измиете или да забършете праха от тях. Препоръчваме ви преди да ги наредите отново по местата да сортирате всички вещи на няколко купчини: ненужни вещи, които можете да продадете, ненужни вещи, които ще изхвърлите и вещи, които все още са ви ценни. Няма смисъл да съхранявате предмети, непотребни за вас, които само да заемат ценно място и да трупат прах.
Съветваме ви да приберете по-дребните предмети, сходни по предназначение в по-големи кутии, така мазето ви ще изглежда прилежно подредено и няма да има опасност от падащ или изгубен в бъркотията предмет. Средните по големина продукти поставете на рафтове, по магазините се продават изключително практични рафтове, които са разделени на отделения.
След като финализирате с почистването на таван или мазе, направете крачка назад и се гордейте с това постижение, тъй като вашето мазе или таван вече е в отлично пролетно състояние, водещо до безопасна и здравословна среда.