Когато се сетим за домашна фитнес зала, много хора мислят за огромно количество необходимо пространство и огромен бюджет, свързан със закупуването на много и скъпи фитнес уреди за дома.

Колко място ми трябва за домашен фитнес?

Във вашия дом обикновено не е възможно да се възпроизведе една стандартна фитнес зала с много фитнес уреди и дъмбели. Добрата новина е, че това не е необходимо, защото сте единствения, който трябва да използва уредите. За основното оборудване за домашен фитнес е достатъчен само един фитнес уред и площ от 2 квадратни метра или повече. Дори не е нужно да е отделна стая.

Какъв фитнес уред за дома ми е нужен?

Независимо дали имате собствен апартамент, къща или живеете под наем, можете да осъществите мечтата за собствен домашен фитнес дори в малко пространство. За ефективна тренировка е достатъчно да имате лежанка и набор от дъмбели с няколко плочи с тежести. Ако искате да надграждате този фитнес уред за дома, можете също да изберете щанга с плочи за тежести и щанга за набиране. Ергометър, кростренажор или бягаща пътека са идеални за загряване или кардио тренировка. Ако имате ограничен бюджет и/или малко място, можете като алтернатива да използвате въже за скачане.

Каква подова настилка е подходяща за уреди за домашен фитнес?

Трябва да обърнете достатъчно внимание на подовата настилка за вашите уреди за домашен фитнес. Ако живеете в апартамент под наем, трябва да се уверите, че подовите настилки като паркет или плочки не са повредени от тренировъчното оборудване, затова обемът също играе роля. Подовете от килим или линолеум са идеални подови настилки за уреди за домашен фитнес. Ако имате по-чувствителни подови настилки като ламинат или паркет, можете да използвате защитни постелки. Тези постелки защитават пода във вашия домашен фитнес и заглушават шума, причинен от тежестите. Те се предлагат като комплект във вид на пъзел система, която можете да подредите, според вашите фитнес уреди и място.