Днес има толкова много начини да направите своя нов или стар дом по-уютен и модерен. Всъщност визията на дома се определя, благодарение на стила, избора на цветове и интериорен дизайн. Интересните и раздвижени решения винаги са от полза, когато говорим за крайния резултат. Един от начините да внесете промени  в дома си е идеята за направа на окачен таван и както сами ще се уверите, има страшно много и различни начини да включите точно този елемент, като част от всяка една стая. Ето ги и нашите идеи за окачен таван за хол или спалня.

Предимства на окачените тавани

Окачените тавани всъщност имат разнообразни функции. На първо място това е употребата им като декорация на реалния таван, защото тези конструкции позволяват да се насладите на най-различни форми и мотиви. От друга страна, макар и невидимо на пръв поглед, това уникално декоративно решение може да служи перфектно и като изолация. Ако живеете в студено жилище или на висок етаж, определено ще спечелите, ако заложите на направата на окачен таван в спалнята или хола си. Причината е топлоизолаторът, от който окачените тавани се изработват, който всъщност е гипсокартон – същият материал, който се употребява и при вътрешна изолация.

Избор на окачен таван

На следващо място с избора на окачен таван ще имате възможността да прикриете следи от влага, или старо наводнение в някое от помещенията. Ако става въпрос за окачен таван в мокро помещение, на пазара вече има подходящи материали за монтаж на окачен таван дори и в баните.На последно място, но не и по важност, с помощта на окачен таван, Вие ще постигнете гладки повърхности и лесно заглаждате неравностите и завършен вид на Вашата спалня или хол.

Окачен таван – модерно решение

Всеки се стреми да направи своя дом уютен и стилен, затова се опитваме да го декорираме с любов и въображение. С помощта на окачен таван можем да променим атмосферата в хола. За целта са подходящи многопластовите, разчупени нива с разнообразни форми и извивки, които са предпоставка за по-модерно решение. Вдлъбнатите и изпъкналите форми, от своя страна могат да се допълнят с монтаж на ефектни лунички или пищни полилеи, които също са отличен избор за една по-изискана визия.

Идеи за окачен таван

Със същия този окачен таван обаче, успешно можем да разкрасим работния си кабинет, кухнята и спалнята, защото съществуват много различни идеи и дизайни за окачени тавани, които могат да се изработят от дърво, правоъгълни плоскости, да имитират ламперия или старинен гредоред. Ако към това разнообразие и функционалност добавим и богатата гама от цветове, безспорно можем да си гарантираме един наистина неповторим вътрешен интериор.

Основно предимство на окачения таван е практичността. Той ще стои еднакво добре, както като елемент към модерно обзавеждане, така и в ретро обстановка. Затова не се колебайте да опитате.