Пердетата и завесите в интериора на всеки дом са от голямо значение. Сложим ли пердета или завеси обликът на стаята драстично се променя. Предлагаме Ви няколко интересни факти и идеи за пердета и завеси, с които да преобразите вашия дом.

Разлика между перде и завеса

Много хора мислят, че няма разлика между перде и завеса, но всъщност има. Пердетата са леки, от полупрозрачни или прозрачни материи. Могат да допълват интериора или да предпазват от хорските погледи от отвън. Пердетата могат да смекчат леко светлината и да я направят по-приятна. Докато завесите са от по тежки и плътни материи, които предпазват от слънчева светлина и създават повече изолация.

Тенденциите на завеси и пердета 2020

Тенденциите на завеси и пердета 2020 са ориентирани повече към минимализъм, но с развитието на технологиите са актуални различните щампи, може да се акцентира на много цветове и форми, които разчупват еднообразието. Сега са актуални по изчистените визии като се предлагат много различни материи, тъкани и платове. В момента разнообразието е голямо и може да се открият всякакви варианти от тежки завеси до леки и ефирни пердета. Стилът на завесите и пердетата трябва да се определи от интериора на самата стая, дали е достатъчно осветена или е по-тъмна.

Тенденция на завеси и пердета за хола

Холът е мястото, където посрещате гости, каните своите близки и приятели. То е лицето на вашия дом. Там трябва да изразите вашия стил и вкус на оригиналност, изисканост и комфорт. Такава тенденция на завеси и пердета за хола може да се постигне чрез модерните 3Д завеси с рисунки на плодове, цветя, животни и градове . С развитието на технологиите това е напълно възможно. Тази новост е много стилно и необичайно решение, което може да придаде приятен цветен акцент на интериора в хола.

Тенденция на завеси и пердета за спалнята

Спалнята е мястото за уединение и релакс. Там трябва да се създаде усещане за спокойствие. Тук тенденцията на завеси и пердета за спалнята е ориентирана към по нежните еднотонни цветове. Акцентът трябва е съчетание на плътни завеси за повече уединение и леки пердета, които да придадат приятна мека светлина. Като цветове и шарки може да се наблегне на абстракции и флорални мотиви, но е подходящо да са еднотонни.

Тенденция на завеси и пердета за кухнята

Кухнята е мястото, където трябва да сме по-практични. Там можем да развихрим нашите кулинарни способности и е много вероятно да поизцапаме повече. Кухнята е стаята, подложена на много температурни промени и за това, ако има пердета и завеси те трябва да се почистват редовно. Едно практично решение и тенденция на завеси и пердета за кухнята са римските щори. Има голямо разнообразие от цветове и щампи. Те не заемат много пространство и са идеално решение за кухнята.