Загубата на сън или избор на нов матрак? Ако страдате от първото, помислете за второто. Защото качественият сън зависи в изключителна степен от това, на какво легло и по–скоро върху какъв матрак спите.

Възрастта на Вашия матрак играе голяма роля по отношение на избора на нов. Като общо правило, ако Вашият матрак е над 8 години, вероятно не е лоша идея да обмислите нов. Това правило обаче не важи за всички матраци, а по – скоро, ако вече усещате дискомфорт.

Видът на матрака, от който се нуждае всеки човек, зависи от личните предпочитания. При толкова много вариации на типове матраци, често пъти това може да бъде доста труден избор.

Видове матраци за спалня

Матрак за спалня с мемори пяна

Матраците за спалня с мемори пяна са известни с голямата си опора, облекчават налягането и се оформят по тялото. Днес по-новите и по-модерни модели са проектирани с превъзходни охлаждащи свойства.

Матрак от латекс / латексови матраци

Изградени от латексна пяна, латексовите матраци са известни със своите охлаждащи свойства и комфорт. Латексът се свързва със своята голяма устойчивост, комфорт, лесно се нагаждат по тялото и охлаждат.

Матрак с пружина

Един от най-популярните и широко използвани видове матраци е матрак с пружина. Матраците с пружини имат един или повече пружинни слоя (обикновено стоманени), които осигуряват опората и комфорта. С напредването на технологиите броят, видовете и слоевете намотки се променят. По-големият брой намотки обикновено означава по-добър комфорт и поддръжка.

Матраци хибриди

Матраците хибриди са комбинация от латекс, мемори, полиуретанови пяни, намотки и / или други материали. Тези матраци обикновено са проектирани да увеличат определени ползи, като същевременно свеждат до минимум някои минуси на единичния тип матрак. Например, хибридът с латекс + мемори пяна е в състояние да осигури голяма пружинност, охлаждане и комфорт чрез латекса, но също така осигурява значително облекчаване на налягането и подкрепа от мемори пяната.

Регулируем матрак

Както подсказва името, регулируемите матраци предлагат възможност за промяна на позицията за спане, обикновено чрез повдигане на краката и наклона на гърба. Някои от тях дори притежават способността да вибрират, нагряват и / или масажират.

Изборът на матрак зависи и от бюджета Ви, защото може да попаднете на много широк диапазон. С толкова много компании, произвеждащи изключителни видове матраци на справедливи и разумни цени, потребителите са в състояние да определят скромен бюджет и да получат страхотно легло.

И едно важно нещо – в тази индустрия повече пари не винаги означават по-добър матрак. Просто легнете на няколко и ще усетите кой е Вашият.