Днес на пазара се предлага изключително голямо разнообразие от покривни конструкции, всяка със своите предимства и недостатъци. Има обаче, много фактори, които влияят върху здравината на покрива на нашата жилищна сграда. Много хора подценяват надеждността на покривната конструкция, забравяйки, че неговата първостепенна роля е да защити Вашия интериор. С настоящата статия, ние от Кърти Чисти Извозва решихме да Ви представим кои са факторите, влияещи върху ефективността на покрива.

Дизайн на покрив

Дизайнът на покрива има ключова роля, той влияе върху цялостната характеристика на сградата. В много от случаите обаче, фирмите изпълнителки, решават, че ще намалят бюджета, като спестят от качествени покривни конструкции. Всяка една покривна конструкция има различни характеристики, плюсове и минуси, които трябва да имате предвид при вземане на своето решение.

Специалисти

Избора на специализиран и квалифициран изпълнител е от ключово значение за ефективността на Вашия покрив. Неправилната инсталация би съкратила живота на покрива и би довела до чести проблеми, много похабени средстава и главоболия. При избора на специалист, проучете внимателно неговия опит, за да сте сигурни, че крайната цел ще бъде осъществена на 100%.

Гаранция

Много гаранции са създадени, за да защитят интереса на производителя. Затова не пропускайте, да изчетете подробно гаранционните условия.

Метеорологични условия

Метеорологичните условия могат много сериозно да повлияят върху качеството на Вашия покрив, особено ако „специалистите“ не са си свършили работата качественено. Когато температурата на времето се сменя много рязко или драстично може да се получи термичен удар или напукване. Светлоотразителните покрития се използват за намаляване на общата температура на покрива и за избягване на резките промени в температурата.

Вода на покрива

Натрупването на вода на покрива е много често срещан проблем, който може да доведе до изтичане, гниене, плесен и др. Тези проблеми обикновено са продиктувани от лош дизайн, монтаж и поддръжка.

В заключение ще кажем, че осигуряването на адекватна поддръжка за Вашата покривна конструкция е от ключово значение. Без добра поддръжка незначителен проблем може да се превърне в основен проблем след време.