Купили сте си нов апартамент или сте ремонтирали стария и се чудите как искате да изглежда Вашата кухня? Веднага ще Ви помогнем, като споделим с Вас водещите тенденции за кухни 2019/2020 година. Все пак кухнята е сърцето на един дом, така че нейният вид и устройство са изключително важни.

И така, как ще изглеждат новите модерни кухни през 2019 и 2020 г.? Ще останат ли горните шкафове? Какъв тип хардуер ще бъде популярен? В какви материали ще си струва да инвестирате, за да пренесете Вашата кухня през 2020 година и след това?

От кърти-чисти-извозва.com проучихме и намерихме специално за Вас пет топ тенденции в модерните кухните за 2019 и 2020 г., които определено си заслужава да бъдат разгледани.

Модерни кухни 2020

Облицовка за кухня

Докато тенденциите в дизайна на кухнята през 2018 г. бяха пълни с модерни материали, материалите от 2019 г. са много по-приглушени и се коренят в традицията. Формите на кухните през 2020 г. ще останат модерни, но материалите ще покажат възхвала към традиционните методи и практики: усъвършенстван мрамор, естествено дърво, измазани стени и полиран бетон.

Кухненски шкафове и рафтове

Отминаха дните на кухните, които разполагат с увиващи се шкафове и горни рафтове по целите стени. Новите кухни от 2019 и 2020 г. ще разполагат с една стена от долни шкафове и плотове, по-голям остров и помещение за съхранение от пода до тавана в останалата част от пространството.

Модерни шкафове за модерна кухня

Сбогом, стари шкафове – новата тенденция в кухните за 2019 и 2020 година е модерно-минималистичен модел на класическите шкафове, без излишни детайли. В кухнята на Cobble Hill архитектът Елизабет Робърт инсталира тези по-ниски шкафове от стената за съхранение от пода до тавана и ги свързв с плот и измазани стени.

Кухни 2020 - тенденции

Макар материалите да се обръщат към по-традиционните през 2019 и 2020 г., хардуерът почти изчезва. Минималистичните, но супер практични шкафове са с нарастващо влияние, заедно с изтънчени ръбове, които позволяват на вратите на шкафовете и плота да блестят.

Скрит абсорбатор за кухня

Модерните кухни през 2019 и 2020 г. насочват вниманието си към увеличаване на скритата вентилация в кухнята – както се вижда в кухнята на Манди Мур, проектирана от Сара Шърман Самуел. В някои случаи скритият абсорбатор в кухнята най-горе е дори скрит във фронтовете на кухненските шкафове – на практика изчезва в модерен кухненски дизайн.

Рафтове на Backsplash

Тъй като виждаме по-малко кухни с традиционните горни шкафове, тези на Backsplash са все по-разпространени. По-конкретно, каменните рафтове с тесен ръб, например, ще продължат да развиват популярността си през 2019 г. 

След минималистичната вълна от последните години, през 2019 г. тенденциите в кухните ще започнат да наподобяват на други стаи в къщата. Ще бъдат по-разчупени, по-малко статични, студени и „като в клиника“. Експертите предвиждат във все повече кухни да има библиотеки, стелажи пълни с лични вещи, дори старинни черги, произведения на изкуството, керамични съдове и други декоративни елементи, които да се превърнат в топ тенденция в дизайна на модерна кухня за тази и следващата 2020 година.