Купили сте си нов апартамент или сте ремонтирали стария и се чудите как искате да изглежда вашата кухня? Веднага ще ви помогнем, като споделим с вас водещите тенденции за 2019 година. Все пак кухнята е сърцето на един дом, така че нейният вид и устройство са изключително важни.
И така, как ще изглежда една модерна кухня през 2019 г.? Ще останат ли горните шкафове? Какъв тип хардуер ще бъде популярен? В какви материали ще си струва да инвестирате, за да пренесете вашата кухня през 2020-те и след това?
От кърти-чисти-извозва.com проучихме – и намерихме специално за вас седем топ тенденции в кухнята за 2019 г., които определено си заслужава да бъдат разгледани.
Вечните облицовки
Докато тенденциите в дизайна на кухнята през 2018 г. бяха пълни с модерни материали, материалите от 2019 г. са много по-приглушени и се коренят в традицията. Формите на кухните през 2019 г. ще останат модерни, но материалите ще покажат възхвала към традиционните методи и практики: усъвършенстван мрамор, естествено дърво, измазани стени и полиран бетон.
Стени за съхранение
Отминаха дните на кухните, които разполагат с увиващи се шкафове и горни рафтове по целите стени. Новите кухни от 2019 г. ще разполагат с една стена от долни шкафове и плотове, по-голям остров и помещение за съхранение от пода до тавана в останалата част от пространството.
Модерни шкафове
Сбогом, стари шкафове – новата тенденция е модерно-минималистичен модел на класическите шкафове, без излишни детайли. В кухнята на Cobble Hill архитектът Елизабет Робърт инсталира тези по-ниски шкафове от стената за съхранение от пода до тавана и ги свързв с плот и измазани стени.
Минимален хардуер
Макар материалите да се обръщат към по-традиционните през 2019 г., хардуерът почти изчезва. Минималистичните, но супер практични шкафове са с нарастващо влияние, заедно с изтънчени ръбове, които позволяват на вратите на кабинета и плота да блестят.
Скрити абсорбатори
Тенденцията през 2019 г. се насочва към увеличаване на скритата вентилация в кухнята – както се вижда в кухнята на Манди Мур, проектирана от Сара Шърман Самуел. В някои случаи абсорбаторът най-горе е дори скрит във фронтовете на кухненските шкафове – на практика изчезва в модерен кухненски дизайн.
Рафтове на Backsplash
Тъй като виждаме по-малко кухни с традиционните горни шкафове, тези на Backsplash са все по-разпространени. По-конкретно, каменните рафтове с тесен ръб, например, ще продължат да растат в популярността си през 2019 г. Стилът на подписване, за първи път забелязан в кухнята на френския интериорен дизайнер Джоузеф Диринд, сега създава инерция за следващи такива изяви.
Кураторски аксесоари
След минималистичната вълна от последните години, през 2019 г. кухните ще започнат да приличат повече на други стаи в къщата и ще се усещат някак по-събрани, отколкото статични, студени и „като в клиника“. Експертите предвижват във все повече кухни да има стелажи, дори библиотеки и кухните, пълни с лични вещи като старинни черги, произведения на изкуството, керамични съдове и други събрани предмети да се превърнат в най-страхотната тенденция за тази година.
Това са най-актуалните трендове към този момент и се надяваме те да ви бъдат много полезни при организирането на вашата нова кухня. Всичко това звучи чудесно, нали? Дерзайте и превърнете кухненското си помещение в произведение на изкуството!