Морският стил в интериора е красив, вдъхновяващ, дава ни усещане за свобода, простор и чистота. Реално това е стил, който може да присъства в домовете ни през цялата година, но като че през топлите месеци на годината се обръщаме по – често към него и търсим начини да го интегрираме в обзавеждането и интериорния дизайн. И в това няма нищо чудно, морският стил е символ на вечното лято, на морето, на плажа. И ако не можем да идем на морето, това е чудесен начин да го поканим в домовете си.

Обзавеждане у дома в морски стил

Обзавеждане у дома в морски стил е един безгрижен, крайбрежен начин на живот в интериора често се свежда до цветовата палитра и материалите, използвани в стаята. Все пак има някои основни правила, които трябва да се спазват, когато става въпрос за пресъздаването на морски стил в интериорния дизайн – от синьо-белите мебели, аксесоари, декоративни елементи до въжени акценти, морските звезди, миди, рапани, бурканчета и свещи, небрежно разпилян пясък, гребла.

Елементите в морски стил на обзавеждане стил може да въплътите във всичко – от рамката на картината, през покривалото на дивана, до стените, които да боядисате в райета.

Или казано с няколко думи – цветове, материи и текстури – всичко това играе роля за общата визия на Вашия дом в морски стил.

Декориране в морски стил на обзавеждане

Вижте няколко ключови елемента за декориране в морски стил на обзавеждане, на които да обърнете внимание:

  1. Синьо-бялата цветова схема е основният елемент на всеки морски интериор. Например в спалнята може да заложите на контраста – тъмно сини възглавници върху бялото легло.

 

  1. Дървени елементи – те може да бъдат скулптурен акцент или дори да играят ролята на изкуство за стената в зависимост от размера и формата на произведението.

 

  1. Въжето като декор – това е един от най – сполучливите  аксесоари, които може да сложите. То добавя текстура  и интерес. А що се отнася до това, къде да го сложите – от купички, през стълба, до осветлението.

 

  1. Хамак – кой казва, че хамакът е само за двора? Ако имате малко повече място в стаята, няма причина да не закачите хамак или висящ стол?

 

  1. Ако изберете тапет с морски, ще обогатите цветовата палитра в стаята и ще внесете закачлив елемент. Какво ще кажете за бял фон с малки котви и вълнички?

 

  1. Диван с райета – ако искате да добавите само щипка морско настроение, застелете дивана със синьо – бял плат на ивици. Ефектът ще бъде страхотен.

 

  1. Лампа фенер – тя дава усещане за лято, за безкрайни вечери на открито и внася доза романтика.

Идеи за морски стил на обзавеждане