Лятото вече официално е тук и ако все още не сте стегнали градината е време да се погрижите за нея. Тревата трябва да се окоси, храстите да се подрежат, дърветата да се окастрят, а пътеката или алеите да се възстановят, ако през зимните месеци, снеговалежа или дъждовете са погубили вида ѝ. Също така не пропускайте да помислите и за градинските мебели. Ако вече имате налични такива, ги почистите добре и сте готови за релакс, а ако нямате – настоящата статия „Направи си сам градински мебели“ е точно за Вас. Погледнете и оградата, ако има някоя счупена керемида, я поправете.

Все още не е късно да посадите и цветя. Все пак лятото е сезонът, в който можете най–пълноценно да им се възхищавате, чак до късна есен.

И все пак дворът е мястото, където може да бъде Вашето бягство от ежедневието, от сивотата на деня, да намерите своя оазис в сърцето на града. Но за да се случи това, трябва да помислим и за удобството ни. Истината е, че градинските мебели са доста скъпи, а освен това изискват и поддръжка, място, където да ги съхранявате. Ако не разполагате с гараж или градинска къща, това означава да стоят през студените сезони навън, където могат да се увредят. Но това не означава, че не може да се радвате на красив и спретнат двор, за който всички да Ви завидят. Всичко, което трябва да направите е да запретнете ръкави и да направите Ваши ръчно изработени градински мебели. При това те могат да бъдат от подръчни материали или от стари мебели, които сте изхвърлили от къщата. Ако някой от тях се нуждае от възстановяване, хубава шкурка и малко боя са способни да направят чудеса и бързо да възстановите бляскавия им вид.

И ако се чудите какви градински мебели може да направите сами, ето няколко предложения.

Ръчно изработени градински мебели

Как Ви звучи градински мебели от палети. С палети ще получите чудесни маса и пейка. Просто боядисайте дъските в избрания от Вас цвят, купете хубави цветни възглавници за сядане и ще имате пейка или шезлонг, при това, почти без пари.

Масата пък може да направите от палета, която да пребоядисате или да запазите автентичния ѝ цвят и да сложите стъкло отгоре като плот.

Старият кухненски шкаф изнесете навън и направете мини летен бар. Сложете хубав плот отгоре и подредете чаши и напитки. Ако имате повече талант, може да изрежете място за малък хладилник, в който да държите лед.

Няколко бетонни кубчета и дъска се превръщат в чудесна маса.

Стара голяма касетка и мека възглавница са чудесна основа за кресло.

Огромна табуретка може да сътворите с помощта на автомобила гума и голяма възглавница.

Изнесете старото легло и го превърнете в удобен шезлонг.

Да имаш собствени направи си сам градински мебели е лесно. Стига да имате малко въображение!