Най-вероятно вече всички вие сте чували за скандинавски стил на обзавеждане. И има защо този стил да бъде толкова предпочитан и нашумял в цял свят. Скандинавския стил на обзавеждане съчетава в себе си комфорт, изчистен, минималистичен дизайн, функционалност, непретенциозност. Той лесно може да бъде приложен във всеки дом, който има нужда от освежаване.

Ето и предложенията на Кърти-Чисти-Извозва.com за обзавеждане на дома в скандинавски стил.

Скандинавски стил – характеристики

Интериорът в скандинавски стил е идеален вариант за тези, които нямат възможност да инвестират прекалено висока сума пари. Както казахме той е непретенциозен и изчистен. Тенденцията гласи, че по-сериозна сума се инвестира в избора на кухня, гардероби, скринове и секции, а по-евтин вариант се избира за меката мебел и декоративните елементи.

Избор на цветове в скандинавски стил

Чудите се кои са най-подходящите цветове, които характеризират скандинавския стил на обзавеждане? Отговора е елементарен – всички семпли тонове са подходящи. Заложете на бяло, сиво, бежово, светло кафяво, и всякакви нюанси на какао.
Също така благодарение на простата декорация можете лесно да промените стила на интериора в Прованс, модерен, неокласически или минимализъм, по ваше желание, като го допълвате с подходящи декоративни елементи!

цветна комбинация

Кухня в скандинавски стил

Интериорът на кухнята в скандинавски стил е много популярен сред тези, които прекарват много време в готвене. Обикновено има широки и дълги плотове, осветени шкафове, много модули със стъклени бюфети с допълнително осветление, отворени рафтове и вградени домакински уреди.
Избирайки кухненските уреди, най-честия избор са тези в бяло или сиво. Но някои собственици на жилища се отклоняват от стандарта и залагат на уникални черни уреди, които прекрасно се комбинират с черни кухненски плотове.

Споделяме с вас и няколко идеи на апартаменти обзаведени в скандинавки стил, за тези от вас, които са се сблъсквали с него.

скандинавски стил
скандинавски стил 2
скандинавски стил 3
скандинавски стил 4
скандинавски стил 5