Всеки собственик на къща най-вероятно желае личното му пространство да бъде оградено с атрактивна ограда за двор. Тя ще предпази имота от погледите на минувачите, което пък от друга страна ще даде на собственика едно усамотение и уединение.
Нашата фирма за Кърти Чисти Извозва ви предлага няколко предложения за дървена ограда за двора.

Видове огради аз двор

Дървена ограда за двор

Дървената ограда за двор е възможно най-предпочитания избор, тъй като прекрасно съчетава атрактивния външен вид, ниската цена и лесния монтаж. Сред основните предимства на дървените огради за дворове са разнообразието от асортименти. Дървото може да бъде оставено в оригиналния си вид, да бъде боядисано или леко да се подчертае цвета му с лак. А неутралния му нюанс се съчетава прекрасно с всеки дизайн.
От друга страна, дървената ограда не е особено сигурно средство за защита от натрапници и крадци.

Каменна ограда за двор

Избирайки каменна ограда за двора си категорично си гарантирате сигурност и стабилност. Каменната ограда е устойчива и може да продължи да съществува дълги години експлоатация, без никаква поддръжка. А комбинацията от каменна стена и каменна облицовка на къщата гарантирано ще бъде зашеметяващо. Що се отнася до негативните страни, имайте предвид, че подобна стабилна основа се изгражда изключително бавно, следователно и цената за труд ще бъде в пъти по-висока от тази на дървената ограда.
Компромисен вариант можете да направите ако изберете тухлена стена, която е страхотен заместител на камъка. В този случай монтажа ще бъде в пъти по-бърз и лесен. В допълнение към тухлената ограда можете да добавите различни декоративни елементи, с които да разчупите дизайна.

Стоманобетонна ограда за двор

Въпреки факта, че декоративните стоманобетонни огради за двор на пръв поглед могат да изглеждат крехки, те по никакъв начин не отстъпват на тухлените или каменните огради по отношение на издръжливостта и здравината си. Инсталирането на стоманобетонни декоративни огради на обекта е не само практично, но и изгодно, защото в момента оградата от този материал е най-евтина в сравнение с огради с подобно качество. Друго основно предимство на стоманобетонната ограда е скоростта на нейния монтаж, тъй като тя е изградена от готови плоскости, които се поставят бързо и лесно.