Както сами можете да се досетите, именно банята е онова помещение в дома, което най-често е изложено на пряко съприкосновение с водата. Това разбира се носи риск вода да проникне под плочките, което пък може да доведе до тяхното отлепване или до наводнение, което съответно би ви коствало много допълнителни разходи. Ето защо е нужно при ремонт на баня, поставяне на хидроизолация в банята, която ще Ви осигури добра защита.

Качествена хидроизолация на баня

Един от рисковете, плочките на пода и стените да се пропият с влага също така е и появата на плесен и мухъл. Докато при по-съществен теч може да се стигне и наводняване на съседите, а това от своя страна може да предизвика скандали и разваляне на добрите взаимоотношения. Много хора погрешно смятат, че използването на фаянсови плочки им осигурява пълна защита за банята, но това не е вярно. Най-уязвимото място на фаянсовите или други плочки, е разстоянието между тях, или т.нар. фуги, а  дори да сте купили скъпи материали, винаги е възможно да се появят пукнатини, през които постепенно да нахлуе водата. От друга страна своевременната направа на качествена хидроизолация на банята ще ви гарантира защитата на мокрото помещение и ще Ви спести много средства и нерви, свързани с бъдещи аварийни ремонти.

Какво включва хидроизолацията на банята

От особена важност при ремонт на баня и поставяне на хидроизолация на баня, е подборът на качествени материали. Те трябва да могат да се поставят и обработват, без проблеми, а след като ремонтът на баня завърши, е необходимо да се изчакат поне три дни за пълното изсъхване на помещението. Клиентите могат да изберат еднокомпонентна или двукомпонентна хидроизолация, в зависимост от конкретните си нужди и изисквания, а отделно се използват още и силиконов импрегнатор за фуги и керамични плочки, хидроизолационна лента, хидроизолационен маншон, хидроизолационна мембрана и много други важни материали. Ако смятате, че нямате нужните умения, познания, или свободно време, за да направите сами ремонт на баня и поставяне на хидроизолация, най-добре е да се обърнете към специализирана фирма, която разполага с обучени майстори и нужните съвременни инструменти.

Поставяне на хидроизолация - цени

Чудите се колко ще Ви струва поставянето на хидроизолация? Отговорът далеч не еднозначен. Цени за поставяне на хидроизолация на банята се формират индивидуално за всеки клиент, като разбира се зависи от квадратурата на мокрото помещение и избора на материал, с който да бъде постигната извършен ремонта. Важното е при избор на материали, да намерите най-доброто съотношение цена – качество, което ще Ви спести излишни разходи по бъдещи ремонти и ще Ви гарантира безпроблемно изполване на вашата баня в течение на дълги години.