Връщането на дома към добра форма за по-хладните месеци не е нещо много трудно, да трябва да му отделите достатъчно грижа и старание. Фирма Кърти Чисти Извозва Ви препоръчва да отделете известно време, за да изпълните тези прости задачи, така че после да си почивате спокойно, знаейки, че сте подготвени.

Зазимяване на тревните площи

Преди да дойде зимата, си отделете няколко минути, за да предотвратите неприятности през пролетта. Уверете се, че сте прибрали и обезопасили всички маркучи и пръскачки в градината и че няма откъде да се появи теч, който ще ви накара да правите неприятни ремонти след няколко месеца.

Приберете барбекюто

Сега е моментът да приберете грила си, преди да бъде покрит със сняг. В допълнение към грижата за цялостно почистване, за да премахнете мазнините и остатъците от храна, предприемете необходимите стъпки, за да предотвратите евентуални неприятни изненади, когато отново запалите барбекюто си следващата пролет.

Грижа за колата в гаража

Когато студеното време е точно зад ъгъла, това е моментът да подготвите колата си за зимно шофиране: брави, резета, панти, прозорци и т.н. Не забравяйте също за антифриз и зимни гуми! Правилното смазване може да предотврати замръзването и да ви спести разходи за автомонтьор. Можете да смажете цялото си превозно средство за по-малко от 20 минути. Всичко, от което се нуждаете, е сух тефлонов спрей, спрей литиева грес, парцал и почистващ препарат за стъкло.

Спиране на течението

Ако можете да видите светлина, изпълзяваща под външните врати, значи през тях изтича и въздух. Вземете няколко пакета самозалепваща се каучукова пяна и запечатайте всички външни врати. Не искате да платите висока сметка за отопление, нали?

Екстремни температури

Боята не се справя много добре с екстремните температури. Така че, ако живеете в студен климат, добавете това към списъка си за есента латекса или акрилната боя за къщата.

Предпазете компресора на климатика

Няма причина да не се грижите от рано за целия си климатик за зимата и много производители съветват да го направите, защото той може да покани гризачи във вашия дом и да причини конденз, което може да доведе до ранна корозия. Но не е лоша идея и да поставите парче шперплат отгоре на устройството, за да го предпазите от падащи ледени буци.

Нека вашият имот да е готов за снега

Преди снегът да дойде, отделете няколко минути, за да огледате имота си. Премахнете всички кабели, удължители, празнични светлинни кабели и градински маркучи.

Проверете вашия водонагревател

Удължете живота на вашия бойлер и поддържайте ефективността и безопасността му, само с няколко минути основна поддръжка веднъж годишно. Почиствайте го и от утайката.

Изцедете градинските маркучи

Поради обстоятелства (като мързел) ​​понякога пренебрегваме да източим градински маркучи, преди да дойде зимата. Обикновено не е проблем. Но от време на време замръзващата вода може да направи опасни наводнения впоследствие. По този начин можете да загубите маркучите си или да се стигне до по-сериозни щети. Това е просто ненужно, защото източването на маркучите е толкова бързо и лесно: издухайте водата с въздушен компресор или ги протегнете на наклонен двор или алея. Ако трябва да закупите нов градински маркуч, научете как да направите обикновен тест, точно в магазина, за да видите дали маркучът няма да ви създава проблеми.

Устройство за почистване на улуци

Стара пластмасова шпатула може да бъде чудесен инструмент за почистване на отломки от улуци! Тя не надрасква улука и можете да я изрежете, за да пасне на контурите на улука. Помислете и за робот за почистване на улуци.

Сезона на въглеродния монооксид

Имате къща, пълна с гости, така че фурната и печката работят извънредно време, бойлерът се мъчи да бъде в крак с вашите нужди, камината гори и печката се бори със студа. Това е перфектната настройка за натрупване на въглероден окис. Така че си купете устройство за пречистване, такива се предлагат в домашните центрове и магазините с отстъпки. Получете повече информация за детекторите за въглероден окис и алармите за дим и пазете семейството и приятелите си през цялата година.