Ако Ви предстои преобзавеждане на хол, може би се чудите какви са най-новите тенденции в интериорния дизайн на хола през 2020. Големите интериорни фестивали вече минаха, а те са в основата на това, което ще видим и в интериорния дизайн през тази и следващата година.

В настоящата статия ние от кърти-чисти-извозва.com сме Ви подготвили най-интересното за цветови тенденции 2020г и последните тенденции в обзавеждане на хол за 2020г.

Цветови тенденции 2020

През тази година цветовете за хол ще се употребяват по изцяло нов начин, както и причудлива гама от различни нюанси. Определено тук може да се говори за нови цветови тенденции насочени към пастелните тонове.

Пастелните тонове, които наподобяват цветовете на млечния сладолед, ще заменят белия цвят по стените и при аксесоарите на нашия дом, като ще се превърнат в основна част от интериорния дизайн за 2020г., та дори и за 2021г, допълнени от меки и топли нюанси, като шоколадово или бежово.

Това завръщане към пастелните цветове върви заедно с ретро намигване от 70-те, което се усеща най-вече при най-новите тенденции. Металите като злато и месинг, все още са ключови за акценти, заедно с текстури като мрамор и гранит, а всичко се събира в едно изцяло ново настроение през 2020г. – по-меко и по-светло от досегашното.

Актуални цветове за хол 2020

Хол в лилаво

Хол в лилаво е изключително актуален избор за хол през настоящата 2020г, Tова включва люляково лилаво и лавандулово лилаво, които като нюанс са доста по-меки и пастелни от определения от Pantone цвят – Ultra Violet, но всъщност са пряк негов заместник. Лилавият цвят ще придаде допълнително усещане за лукс и стил. Определено идеята за лилав хол е сред топ попаденията за цветови тенденции 2020г.

Хол в розово

Розово, което пък е продължение на тенденцията Millennial Pink, през 2020 тя вече е развита, а розовият цвят е в много по-светли нюанси от тези, с който сме свикнали да го виждаме и употребяваме до сега. Хол в розово е също един чудесен вариант, ако желаете да покриете топ цветовите тенденции за обзавеждане на хол 2020

Хол в оранжево

Нюансите на оранжево и земната палитра, които водят началото си от цветови тенденции през 70-те, но отново са актуални през 2020. Това оранжево е красив нюанс между оранжево и розово, доста неутрално, но не чак толкова, че да не бъде забелязано и спокойно да бъде наречено новия Millennial Pink.

Хол в зелено

Хол в зелено никога не е била добра идея, досега! Според последните последните цветови тенденции за 2020г. вече можете да си позволите да пребоядисате стените на хола в зелено, но разбира се има значение и какво зелено ще използвате. Изключително модерни тази година са зелените нюанси (Celadon, Celery and Avocado), които стават доста по-светли и деликатни в сравнение с тъмните тонове на зеленото. Така, че давайте смело.

Хол в жълто

Жълтият цвят определено е другият хит в цветовите тенденции за 2020 година.Този цвят прави страхотен акцент в модерните пространства и може да добави екзотичен щрих към външен вид на всяко едно помещение, но отново Ви съветваме да използвате по-неутрален, свеж и ненатрапчив нюанс на жълтото.

Актуални тенденции в обзавеждане на хол 2020

Дървото може да не е цвят, но добавянето му към Вашия хол е прекрасен начин да му придадете допълнителна привлекателност по неутрален и елегантен начин. Ако желаете да запазите настоящите цветове в хола, избора на на мебели от естествено дърво не само ще запази цветовата палитра на хола недокосната, но гарантира, че пространството ще има по-топло, приветливо и модерно обзавеждане, с което ще покриете едно от изискванията на топ тенденциите за обзавеждане на хол за 2020. Можете да стигнете и стъпка по-далеч с всекидневна в дърво във рустик стил, тип селски дом или по-класически стил, като индустриален стил.

 

Тази прогноза за цветови тенденции за обзавеждане на хол 2020 година на Elissabetta от Italian Bark, основана на интериорните изложения в Колон и Стокхолм, се позовава на доминиращите тенденции там. Разбира се, не е задължително да се съобразявате с горепосочените нюанси, но ако искате да сте в крак с модните тенденции, може да декорирате жилището си в леките пастелни цветове, предложени в горните редове.