Банята е помещение, в което всеки ден се отделя много голямо количество влага. Препоръчително е да имате вентилатор, който да извежда влагата след къпане навън. Ако нямате вентилатор, то Ви съветваме да инвестирате в закупуването на качествен влагоабсорбатор, защото в противен случай ще имате сериозен проблем с появата на мухъл. Ако сте изпълнили горните условия за предотвратяване на влагата, но все пак забелязвате такава, то значи имате проблем. В една голяма част от случаите основните причини за задържането на влага, това е наличието на течове в банята. Когато течът е отгоре, причината може да е проблем у съседа на горния етаж, но проблемният участък може да е и на по-горен етаж. При появата на течове неизбежно се появява и мухъл, което създава допълнителни главоболия.

Причини за течове в банята

Проблемите, които предизвикват течовете в банята, могат да бъдат от различно естество. Най-често спукването на тръба води до теч. Тръбата може да е от канала за чиста вода или от мръсния канал. Спукването може да е както във Вашето жилище, така и извън него.

Мястото на съединяване на ПВЦ елементи е другото място, което често може да предизвика теч ако например се стигне до прегряване на съединението. Теч може да се получи и от меки връзки, от сифона, от неуплътнени фуги.

Видеодиагностика на течове

Потърсете специалисти за установяване на причината за теча в банята. Ако установите теч в банята, то Ви съветваме да се обърнете към специализирана фирма, която да локализира проблемното място. Експертите ще направят оглед на банята и при необходимост ще използват камери за видеодиагностика на течове, ако се съмняват за теч от канал.

Не губете време като се опитате да разрешите проблема с течовете в банята сами. Ако не знаете къде точно е източникът на проблема и решите да къртите произволно, то може да стигнете и до наводняване. Ето защо по-добре се вслушайте в нашия съвет. А ако след установяване на локацията на теча в банята Ви е нужда услугата къртене и извозване на строителните отпадъци, то ние сме на разположение!