Монтажа на соларни панели във вашия дом крие редица предимства, но днес решихме да изтъкнем най-големите според нас. Слънчевите панели са чудесен вариант, с помощта на който ще намалите разходите за ток, ще намалите вредните емисии и ще подпомогнете околната среда, ще получите енергийна ефективност, ще подпомогнете местния български бизнес и много, много други…

Намаляване сметките за ток с помощта на соларни панели

През последните няколко дни, света избуха при новината, че електричеството ще поскъпне с между 50 и 300%. Тази новина притесни много домове и производствени предприятия. Инсталацията на соларни панели е страхотна инвестиция и сега е най-подходящия момент да го направите. Както всички знаем, соларните панели се захранват с помощта на слънцето, но дори и при наличие на преки слънчеви лъчи, соларните панели ще се захранят с енергия, макар на много по-слабо ниво.

Сериозно спестяване на пари

Годишните разходи за електричество ще намалеят с хиляди левове. Соларните панели са страхотен вариант да използвате електричество и то напълно безплатно. Освен това, наличието на соларни панели във вашия дом значително ще покачи цената на имота в последствие, ако решите да го пуснете за продан. Доказано е, че соларните панели удължават живота на покривните конструкции, тъй като предпазват от неприятните атмосферни влияния, като дъжд и сняг. Те правят къщата по-енергийно ефективна през лятото, тъй като горещото слънце не грее директно върху покрива – вместо това се абсорбира от панелите, като поддържа температурата на къщата по-ниска.

Опазване на околната среда с помощта на соларни панели

Соларните системи черпят чиста енергия от слънцето. Инсталирането на соларни панели във вашия дом помага за борба с емисиите на парникови газове и намалява зависимостта от  изкопаеми горива, като въглища и природен газ. С изгарянето на тези горива се образуват вредни газове, които са основната причина за замърсяване на въздуха и глобалните климатични промени.