Ако сте решили да освежите вашата спалня, тази статия е точно за вас. Екипът на Кърти-Чисти-Извозва.com селектира специално за вас кои са най-актуалните цветове за спалня през 2021 година. Ето ги и тях:

Топ цветове за Спалня

Спалня в бяло

Белият цвят се асоциира със спокойствие, чистота. Символизира чистота и мир. Изцяло бяла спалня, изглежда оазис на спокойствие, който ви кани да се отпуснете и да си починете. Когато се използва чисто, е важно да се играе с различни текстури и източници на осветление, така че да придобие различни нюанси.

Спалня в жълто

За да създадете уютна и интимна среда, няма нищо по-добро от топлите цветове в разнообразни текстури и в комбинация с много дърво. За да включите цветове в декорацията на вашата спалня, опитайте да добавите различни слоеве спално бельо от различни нюанси. Чаршафи, възглавници, одеяла… всички те предлагат чудесна възможност за създаване на уникални цветови комбинации.

Спалня в оранжево

Използвайте два живи цвята, за да придадете на стаята си чар и оригиналност. Ако не смеете да боядисате стените с толкова искрящ цвят, можете да използвате оранжево спално бельо, килими или завеси. За да добавите измерение и топлина към всяка стая, можете да внесете акцент чрез някоя от стените. Комбинацията от оранжеви и бели тонове е много елегантна.

Спалня в синьо

Синьото в най-тъмните му нюанси е много елегантно решение, въпреки това ви съветваме да го използвате умерено. Той се съчетава идеално с бяло, златно, сребро и различни нюанси на розово. Синьото е много модерен в най-тъмния си вариант, почти на границата с черното. В този случай стените са боядисани в красив тъмно син цвят и интелигентно абсорбира светлината идваща от прозорец.