Пролетта наближава, времето постепенно се затопля, което означава, че искате да прекарвате повече време навън. Каква по-чудесна идея от това да превърнете своята тераса в невероятно кътче за отдих навън. Най-честия проблем при обзавеждане на тераса е това, че повечето от нас разполагаме с малки и тесни тераси в домовете си. Представяме ви няколко бюджетни идеи за обзавеждане на малка тераса.

Подходящи мебели за тераса

Намирането на подходящи мебели за тераса може да се превърне в много трудно начинание. По магазините се предлага голямо разнообразие от градински мебели, но са много малко тези, които биха се вместили на точното място, на което искаме да ги позиционираме, биха ни били по вкуса и по бюджета. Най-подходящите мебели за тераса са мебелите изработени от ратан или от дърво, което изисква максимално слаба поддръжка. Ако те са сгъваеми още по-добре за вас, но имайте предвид, че допълнителната функционалност повишава и цената. Относно това кои са най-подходящите цветове, нашия съвет е да изберете светли мебели за тераса, за да не стеснят допълнително пространството.

Под за тераса

Изборът на подходящ под за тераса също не е много лесен избор. Тук можете да избирате също между много варианти, в зависимост от вашия бюджет и вкус. Най-здрав и най-лесен за почистване под за тераса това са плочките, но те държат студено и може би няма да създадат необходимия уют, който търсите. Нашия съвет към вас е да поставите дървени декинг плочки за тераса. Те се монтират изключително лесно, лесно се и свалят и най-вече изглеждат добре.

Осветление за тераса

Когато говорим за осветление за терасата имате, колкото въображението ви позволява варианти. Можете да монтирате едно основно осветление на тавана, но лично ние не ви го препоръчваме, ако желаете по-романтична обстановка. Нашия избор тук се спира на LED ленти или гирлянди от лампички, които да инсталирате по ъглите на пода и парапета. А с добавка от различни декоративни елементи ще постигнете наистина зашеметяващ ефект.

Растения за тераса

Едни от най-подходящите растения за тераса са мушкато, карамфил, петуния, закум, сладък грах, бегония, великденче. Те са непретенциозни растения, които са изключително подходящи за тераса, а освен това са и изключително красиви. Страхотно попълнение за една малка тераса.

Пъстър килим за тераса

Няма как да постигнете максимален комфорт, уют и романтика без килим за тераса. Идеята е да направите терасата си така, все едно е още една стая от вашия дом. Изборът на пъстър килим за тераса е още един чудесен начин да вкарате нотка допълнителна свежест, а в плюс ще имате и топли крачета.

Вертикални рафтове за тераса

Налични са по магазините страхотни вертикални рафтове, изработени в различни дизайни и материали. За да спестите място на вашата тераса ви съветваме да си закупите вертикален рафт подходящ за терасата, на който можете да поставите разни декоративни елементи, пособия които използвате ежедневно и цветя.