Ако сте собственик на имот, който сте закупили, но на него има сграда, която желаете да бъде премахната, то е време да помислите за фирма за събаряне на сгради, къщи и постройки, която да стори това за Вас.

Първо, защо точно фирма, а не сами? Причината  е много проста и ясна. Демонтирането и премахването на конструкция, особено ако е масивна, не е никак лесно начинание и трудно сам човек може да извърши подобни дейности. Дори екип от хора, които нямат необходимия опит и техника също не биха се справили със задачата, тъй като тя крие редица специфики – опасно начинание, което може да излезе доста скъпо.

И така,  ако приемем ,че сте в подобен период на действия, то е време да помислите за фирма за кърти чисти извозва услуги. Фирма, която е доказано добра и ще се справи с иначе сложните процедури по разчистване на вашият имот от постройки и отпадъци, които не са Ви нужни.

Етапи за събаряне на стари сгради, къщи и постройки

Етапите, които фирмата спазва са също много важни и именно поради тази причина ще ги споменем, за да придобиете ясна представа от сложността на подобни дейности.

Първият етап по премахване на сгради, къщи и постройки, това е планирането. Преди самото планиране се прави детайлен оглед, анализира се имотът, прави се проверка на плътността на почвата, за да не поддаде по време на ремонтните дейности, изследва се конструкцията, планира се типа на действие, който да се предприеме за по-нататъшни действия.

Вторият етап е самата експлоатация. Т.е. самото премахване на сградата, като то може да бъде два основни типа – с техника или ръчно. Естествено, при единият вариант е необходим човешки капацитет, ресурс, както и повече време, докато при варианта с техника, нещата се случват по-лесно и по-бързо.

Всичко зависи от конкретния случай, тъй като има случаи на обекти, при които машина трудно може да ги застъпи. Именно в този случай се налага фирмата да предприеме действия по ръчно демонтиране на конструкцията.

И третият основен етап, това е подготовка на имота за издаване на клиента, а  в него основно се състои процедура по почистване и извозване на строителните отпадъци до депа.