Външната топлоизолационна система е слой, който изолира външната облицовка на сградата, за да подобри топлинната ефективност. Превъзходните технически характеристики и естетическите й качества са огромни.

Топлоизолационните системи поддържат температурата на стените по периметъра на по-меки стойности, като по този начин генерират активно топлинна маса, която подобрява топлинната инертност на сградата. Топлоизолацията не само намалява топлинната дисперсия, тя също така оптимизира работата на стената през всички сезони.

През лятото, чрез увеличаване на външната изолация, потокът от топлина, който би изисквал интензивно използване на климатика, значително се намалява. През зимата стените, които са изолирани от студ навън, създават топлообмен с вътрешно отопляемото пространство на сградата.

Кои са причините да я изберете?

Външната топлоизолация е методът, който оптимизира най-добрите вътрешни пространства.

От гледна точка на външния вид, плочки за външна топлоизолация предполагат трайност и елегантност. Разнообразието от цветове и различни нюанси могат напълно да променят аспекта на външната обвивка на сградата.

От техническа гледна точка предимства са леката маса и големите размери на материала, информират от КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА. Възможността за големи размери ви позволява да изберете най-доброто положение за плочките на стената, така че всички фасади да изглеждат изключително хармонично, като втора кожа, обгръщаща цялата сграда. В миналото бихте могли да получите този вид само като използвате плочи от естествен камък, които бяха много тежки, трудни за работа и непрактични.

Видове

На пазара можете да намерите твърд изолационен панел в синтерована пенополистиролова пяна за външна изолация на сгради, твърд изолационен панел в екструдирана полистиролова пяна, полиуретанов панел, пожароустойчив панел с висококачествена минерална вата, корков панел, който изолира от топлина и шум, изработен от нетоксичен гранули от естествен корк, висококачествен панел от ПДЧ, специално изработен за изолацията на сгради, и други.

Как се вписва външното топлоизолационно решение в логиката на новите строителни техники за устойчиви домове?

Външна топлоизолационна система гарантира превъзходство и ефективност от гледна точка на икономия на енергия: изолацията намалява разходите за отопление / охлаждане на сградата и това също води до значителни икономии по отношение на CO2 емисии в околната среда. Нещо повече, в цялото строителство материалите трябва да гарантират пълна рециклируемост и да бъдат част от добродетелен цикъл, както във фазата на производство, така и по време на тяхната експлоатация.

Справяне с влагата

Прилагането на външна изолация на стени може да помогне за справяне с проблемите с проникването на дъжд през плътни стени, като блокира дъжда, задвижван от вятъра. Това обаче също може да влоши проблема, ако лошото детайлизиране (например около стрехите) позволява на водата да премине зад изолацията на външната стена, където може да се хване. Следователно трябва да се настоява за висок стандарт на проектиране и монтаж.

Изолацията на външни стени трябва да се прилага само върху стени, които не страдат от съществуващи проблеми с влажността.

Намаляване на въглеродните емисии

В Обединеното кралство например е поставено за цел да се намалят въглеродните си емисии с 80% до 2050 г. Затова британското правителство предложи до 6 000 паунда парични средства за собствениците на жилища, които инсталират такава система в своите стени. Южен Уелс, където жилищният фонд се нуждае от модернизиране, за да стане енергийно ефективен, отбеляза скок в приложенията по тази схема.

 

Изолацията на външни стени е чудесен и доказан начин за намаляване на потреблението на енергия, необходима за загряване на сградата. Инсталирането му е част от идеята за дома и екологичния или въглеродно неутрален дом.