Що се отнася до засилване сигурността на дома ви, един от най-бюджетните и ефективни варианти е инсталирането на външно осветление за сигурност на дома. Правилно подбраното осветление може да предотврати евентуалните престъпления върху вашия имот, като осветява дома и околностите в ярка светлина. Кърти-Чисти-Извозва.com ви дава няколко съвета при избора на външно осветление за сигурност на дома.

Къде да инсталирам външното осветление

Ако се чудите къде да инсталирате външното осветление, на първо място трябва да уточните кои са най-проблемите и застрашени зони на дома ви. Нарушителите се стремят да избягват осветени зони, за да не бъдат видени и разпознати. Нашия съвет е да инсталирате външното осветление на абсолютно всички входове към вашия имот, за да имате ясна видимост и да следите дали някой пристъпва към вашата врата. Уверете се, че светлината не е твърде високо, ниско или странично инсталирана, тъй като лошо разположената светлина ще ви попречи да идентифицирате евентуалния нарушител и да виждате какво се случва.

Видове външно осветление

Най-основните видове външно осветление се свеждат до външно осветление, което се включва ръчно от дома ви или външно осветление със сензори за движение и топлина. Който и от двата варианта да изберете е редно да помислите и за неговото обезопасяване, тъй като външното осветление за сигурност често е обект на вандализъм. Поради тази причина те трябва или да бъдат монтирани високо или да бъдат защитени с телена мрежа или здрави щитове.

Красотата и безопасност с външно осветление за сигурност

Избирайки външно осветление за сигурност е добра идея да помислите и то да бъде красиво. Помислете как да го разположите, така че освен да спомогне сигурността, но и да е естетически издържано. Помислете и за различни цветове, които може да добавите, за да подчертаете красотата на вашата фасада и градина.
Важно е да ви напомним, че монтажа на външно осветление за сигурност, не представлява цялостна система за сигурност, тъй като осветлението е полезно само през нощта. А статистиката сочи, че повечето кражби се случват през деня, когато хората са на работа. Външното осветление може да бъде ефективно възпиращо средство, но не бива да разчитате на него, за да си осигурите пълна защита на дома.