Когато се налага да се пренесем в друг град, за да живеем и работим, най-често използваме апартамент под наем. Това най-често означава, че не се ангажираме със сериозни ремонти или преустройства, тъй като все пак се надяваме, че някой ден щастието ще ни се усмихне и ще имаме свой собствен дом, а текущия приемаме във вида, в който е просто като необходимо зло. Разбира се, ако сте имали късмета да намерите уютно жилище, в което да се нанесете, може само да се радвате, но най-често реалността е съвсем различна и вашата квартира се нуждае от неотложен ремонт, или генерална промяна, за да може да се превърне във временен дом.

 

Тук обаче идва и логичният въпрос – да предприемем ли тази крачка? За целта трябва да се обърнете директно към хазяина си, а тук вече има значение и какъв човек стои насреща – дали е склонен на споразумение, дали смята, че жилището има нужда от ремонт и разбира се, дали ще приспадне похарчените от вас средства от наема, който ще му дължите във времето напред.

 

Вариантите са няколко – бихте могли да се споразумеете да не плащате няколко наема, или да давате само определена част от уговорената сума за известен период от време, а крайното решение зависи от двете страни и умението им да преговарят, за да намерят най-удачния вариант.

 

Ако вече сте достигнали до заветното споразумение, идва време и за съставяне на план за самия ремонт. Вече получили зелена светлина за действие, вие трябва да си съставите подробен списък с проблемите, които искате да отстраните, майсторите, които ще трябва да наемете и разбира се материалите, които ще ви трябват за ремонтните дейности. Ако се затруднявате в определянето на основните стъпки, това може да стане и с помощта на някоя от избраните за ремонта фирми, но не трябва да пропускате или подценявате една от основните стъпки – кой ще се погрижи за грубата работа, предшестваща самия ремонт или къртенето, чистенето и извозването на строителните отпадъци.

 

Взимайки решението да ремонтирате своя настоящ, макар и нает дом, вие ще изгубите комфорта си в следващите дни и седмици, но всички тези неудобства могат да бъдат редуцирани значително, ако се доверите на изпитана фирма като КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА, която се занимава с къртене, чистене и извозване. Не се отчайвайте от предстоящите промени, които ще превърнат дома ви в строителна площадка, защото точната фирма и нейните компетентни служители, ще ви помогнат да преминете през това изпитание без излишен стрес и проблеми.

 

Разбира се съществува и обратния вариант – когато наемодателят ви настоява да се започне належащия ремонт на жилището. Тогава трябва час по-скоро да седнете и да обсъдите промените, които той иска да бъдат направени, защото те обезателно трябва да бъдат отразени в цената на наема, дължим от ваша страна в следващите месеци. Един подобен ремонт несъмнено ще ви притесни известно време, но това не трябва да ви плаши, ако сте съгласни с предложените условия и имате доверие в коректността на отсрещната страна. В случай, че вашият хазяин настоява за ремонта, то е съвсем естествено той да се погрижи за всички гореизброени подробности, а вие просто да се съгласите, за да можете да се наслаждавате на удобствата след това.