Градината – често се явява основна част от имота ни, но дали е в добро състояние или е занемарена поради липса на време? Този въпрос отправяме към Вас, собствениците на къща, вила, имот, който ползвате за почивка и релакс.

Едва ли има човек, който да не е посещавал през пролетта къща за гости, хотел или друг тип туристически обект и да не е бил силно впечатлен от добре поддържаният двор или градина, които обекта притежава.

Искате ли и Вие да имате подобна градина, по която приятелите и близките Ви, когато Ви посетят на гости, да не искат да се разделят с нея? Градина, която бързо да прави така, че да забравите тревоги, да Ви помогне при борбата със стреса и градина, която да радва Вас, семейството Ви, роднините ви?

От кърти-чисти-извозва.com ще Ви запознаем с основните етапи за изграждането и поддържането на градината, а дали сами ще правите това или ще поверите на фирма, предлагаща извозване на отпадъци, почистване на градини и декориране, оставяме да решите сами.

Нека стартираме със самото изграждане на градината. Ако приемем, че къщата, в която предстои да се нанесете е нова и до този момент в парцела не е имало градина, е изключително важно да се подготви почвата, да се почисти от плесен и трева, както и да се засади с храсти, които предварително са планирани.

Споменаваме думата планиране, като ясно искаме да заявим, че това е един от най-първите етапи. Доброто планиране е гарант, че градината ще е безупречна т.е. важно е да се върви по план.

Второто важно нещо е да се подготви тревната площ така, че да може да се коси лесно с косачка.

В случай, че разполагате с малко трева в имота, която не се полива или е трудна за изкосяване, по-добре на нейно място да засадите храсти или друг тип растения. Можете да декорирате с дървена пластика, саксия или някакъв друг тип елементи, създаващи приятни моменти и настроения.

Помислете какви дръвчета ще засадите, както и определете точните места за това.

Дръвчетата, след като бъдат посадени, трябва да се окопават и редовно да се поливат.

Нивото на площадките трябва да е равно, плочкопътеките – добре изравнени на нивото на терена, а системите за поливане – настроени ефективно, така че да не се губи излишно вода по време на напояването на градината и растенията в нея.

Рохкавата и добра почва е важна, в случай че разполагате или искате да имате розови храсти. При поява на плевели, то те трябва да бъдат отстранявани.

Озеленяването е комплекс от дейности, които целят създаването на зелени пространства, заети от цветя, декоративна или местна растителност, настилки, водни ефекти и леки конструкции и е важно, когато тече този период във Вашият имот да бъдете добре подготвени, да разполагате с необходимото време и енергия. Същото се отнася и за подготовката. Без инструменти, без растения, които предварително сте планирали да засадите, трудно ще се получи краен резултат.

Подготовката на почвата за аранжиране е сред изключително важните етапи, за да може тя да е плодородна и да може да расте всякакъв тип зеленина безпроблемно. Често се случва в имоти, които са от скален характер, да се насипва земя. В случай, че и Вашият имот е подобен, можете да потърсите съдействие от фирма, която да засипе специален тип почва, която във времето ще може да ражда добри плодове от дръвчетата, както и зеленина, за която сте бленували.

За финал ще кажем, че зеленото е цвят от природата, който изключително много помага за отпочиване на очите и е важно дворът да е красив, зелен, вдъхващ спокойствие и хармония. Добре изглеждащият двор е гаранция за чудесни мигове, прекарани на спокойствие у дома, когато си почивате от напрегнатото ежедневие.