В днешно време имаме страхотно изобилие на мебели от различни материали, като дърво, пластмаса, метал и други. Безспорен факт е, че мебелите от масивна дървесина все още са най-предпочитани сред купувачите, защото са класифицирани като здрави, твърди и издръжливи и не на последно място ще внесат топлина и уют във Вашия дом. Ние от Кърти Чисти Извозва решихме да Ви дадем малко по-подробно описание на това защо мебелите от масивна дървесина са по-добрият избор.

Дървесината е възобновяема

На първо място дървесината е най-екологичната суровина. Всъщност дървесината е единствения стоителен материал, направен от слънце, дъжд и въздух. Много хора се чудят дали е екологично да се секат дървета.  За щастие това не е проблем, напротив, по този начин се заздравяват горите. В Европа например те се разширяват с 5000кв. Км. / годишно.

Сила и издръжливост

Мебелите от масивна дървесина са много по-устойчиви от останалите и имат нужда от по-малка поддръжка. Спрямо съотношението тегло-качество, дървото е най-силния строителен материал на планетата.

Лесни за поддръжка

Дори и при минимални грижи, дървесината има доказан срок на годност. Ежедневната грижа може да се сведе само до премахване на домашния прах, за да се поддържа повъхността искряща и чиста.

Нулеви отпадъци

Поради подобрения в технологиите, през последните няколко десетилетия, производството на дървесина се е превърнала в индустрия, която по никакъв начин не застраша замърсяването на планетата. Биопродуктите, независимо в какъв етап на своя живот са, могат да бъдат използвани повторно, като се преструктурират.

Изглежда добре

Мебелите от масивна дървесина не само, че са красиви, но и могат да внесат характер и индивидуалност във всяка стая. Има много различни видове дървен материал, от които можете да избирате, като всеки един от тях има свой собствен естествен, отчетлив стил. Например, орехът има разкошен тъмнокафяв цвят, който може да добави нотка лукс във всяка стая.

Красотата на мебели от този тип, може да бъде непрекъснато усъвършенствана. С  малко модификации и промени, може да се вдъхне трети, четвърти живот на една мебел от масивна дървесина. В зависимост от формата и избора на боя може да се придаде един изключително иновативен вид.

 

И така от горните предимства вече заключихме, че мебелите от масивна дървесина могат да бъдат изключително елегантни опции за хора, които желаят да закупят мебел, която идеално ще обедини красота и стил в едно.