Към днешна дата, хората масово предпочитат обитаването на къща, отколкото апартамент в жилищна кооперация. Къщите са перфектен избор за живеене, без значение дали е малка или голяма, едноетажна или двуетажна. За да се комбинират различните нива и етажи е необходимо разбира се изграждане на стълбище, което да бъде същевременно удобно и красиво, балансиращо с цялостния интериорен дизайн на дома.
По-долу екипът на Кърти-Чисти-Извозва.com споделя с вас няколко идеи за вътрешно стълбище за дома.

Избор на дизайн на стълбище

Красивото стълбище може да превърне интериора в грандиозен и уникален. Качествените материали, изящните парапети, декоративното осветление са от съществено значение за цялостния изглед и усещане. Така, че избирайки дизайн за стълбище мислете внимателно. Първото нещо, което трябва да вземете под внимание в формата и монтажа на въпросния тип стълбище, което сте избрали. Предлагат се различни и уникални дизайни според различните предпочитания на всеки един клиент, като най-често срещаните са:

  • Класическо стълбище
  • Вити стълби
  • Плаващи стъпала
  • Нестандартни форми (по поръчка)

Класическо стълбище за дома

Ако сте решили да заложите на класиката – класическо право стълбище – то имайте предвид, че ще заеме много пространство. Чудесна идея е ако комбинирате стълбище с гардероб или друга мебел в празната му част.

Плаващо стълбище за дома

Плаващото стълбище е прекрасна и различна идея, която в зависимост от точния избор дизайн може да бъде черешката на тортата във вашия дом. Плаващото стълбище обикновено е закрепено към стената с тежки и стабилни крепежни елементи. Този тип стълби могат да бъдат оборудвани и с чудесни олекотени парапети и осветление, така че да пресъздадат усещане за свободен и лек вид.

Вити стълби за дома

Ако разполагате с малка къща и компактен коридор, решението за вити стълби е най-подходящия вариант. Всъщност те помагат много за спестяване на място във всякакви пространства и затова се се инсталират в дневни, на таван и други малки помещения.