Ако търсите идеи за декориране на коридор, Вие сте на правилното място. Ние от Кърти Чисти Извозва знаем, че коридорът е едно от най-пренебрегваните пространства у дома, често изглеждащо като сметище за обувки, палта, ключове и други подобни принадлежности, които взимаме в последния момент на излизане от вкъщи.

И все пак струва си да отделите малко време и финанси за него, тъй като това е първото нещо, което виждат Вашите гости, защо да не му придадете един уау ефект. Ето ги и нашите идеи за коридор.

Идеи за цвят за стените на коридора

Когато избираме цвят за стените на малък коридор е хубаво да се придържаме към неутралната цветова схема по стените и пода, за да подсилите усещането за пространство. А цвят можете да вкарате, като добавите различни цветни декоративни орнаменти.

Подова настилка за коридора

В повечето случаи, площта на коридорите не е особено голяма, препоръчваме Ви да инвестирате в красива подова настилка за коридор, било то дърво или камък, след което да добавите стилно килимче, което да внесе уют и да предразположи Вашите гости още с влизането.

Модерна декорация за коридор

Няма как да постигнете въпросния Уау ефект без наличието на модерна декорация в коридора. Позиционирането на огледало на една от стените е добър трик, то ще отрази светлината и пространството визуално ще изглежда по-светло и по-обширно. Екпериментирайте, облепете едната стена с цветен тапет, който ще създаде настроение на вашите гости.

Идеи за мебели за коридор

Важно е да изберете най-подходящите мебели за съхранение за коридор, благодарение на които да не изглежда претрупан с дрехи, обувки и разни козметични принадлежности. Препоръчваме Ви да подберете старателно мебелировката, която ще монтирате. По магазините има огромно разнообразие от стилни, практични мебели за коридор, които не заемат излишно пространство. Един обикновен рафт би осигурил перфектно място за Вашите ключове. Можете да добавите допълнителна декорация за коридор по него, като ваза с цветя, рамки със снимки или картини. Те ще придадат на Вашия коридор нотка индивидуалност.

Всичко е във Вашите ръце и според Вашите предпочитания. Ако имате определен предпочитан стил, използвайте го като вдъхновение за декориране на коридора.