Ако търсите идеи за декориране на коридора, Вие сте на правилното място. Ние от Кърти Чисти Извозва знаем, че коридорът е едно от най-пренебрегваните пространства у дома, често изглеждащо като сметище за обувки, палта, ключове и други подобни принадлежности, които взимаме в последния момент на излизане от вкъщи.

И все пак струва си да отделите малко време и финанси за него, тъй като това е първото нещо, което виждат Вашите гости, защо да не му придадете един уау ефект.

Неутрална цветова схема

Когато говорим за малък коридор е хубаво да се придържаме към неутралната цветова схема по стените и пода, за да подсилите усещането за пространство. А цвят можете да вкарате, като добавите различни цветни декоративни орнаменти.

Подова настилка

В повечето случаи, площта на коридорите не е особено голяма, препоръчваме Ви да инвестирате в красива подова настилка, било то дърво или камък, след което да добавите стилно килимче, което да внесе уют и да предразположи Вашите гости още с влизането.

Огледало

Позиционирането на огледало на една от стените е добър трик, то ще отрази светлината и пространството визуално ще изглежда по-светло и по-обширно.

Съхранение

Важно е да се погрижите, коридора Ви да не изглежда претрупан с дрехи, обувки и разни козметични принадлежности. Препоръчваме Ви да подберете старателно мебелировката, която ще монтирате. По магазините има огромно разнообразие от стилни, практични мебели, които не заемат излишно пространство.

Акцентирайте с тапет

Екпериментирайте, облепете едната стена с цветен тапет, който ще създаде настроение на вашите гости.

Практичността на стелажите

Един обикновен рафт би осигурил перфектно място за Вашите ключове. Можете да добавите допълнителна декорация по него, като ваза с цветя, рамки със снимки или картини. Те ще придадат на Вашия коридор нотка индивидуалност.

Всичко е във Вашите ръце и според Вашите предпочитания. Ако имате определен предпочитан стил, използвайте го като вдъхновение за декориране на коридора.