Стелажът в един дом са задължителен елемент. Защо ли? Защото са удобни и събират много вещи. Защото са красиви и могат да преобразят интериора, да запълнят стената. На рафтовете може да сложим кухненски вещи, картина, снимки, сувенири, книги, аксесоари….Всичко. Но тук не говорим за обикновени рафтове, а за такива, които да бъдат интегрирана част от декора и да красят.

Предлагаме Ви идеи за дома и по-специално предложения за проект направи си сам стелаж за дома. Само няколко рафта, които може да направите сами и които ще внесат чудесно излъчване в домовете Ви, а Вашият личен почерк ще добави едно уникално докосване.

Как да си направим сами плаващи дървени рафтове

Плаващите дървени рафтове са не само функционални, но и са красиви. Проектът е много лесен за реализация и е чудесно решение за всеки декор. Трябва Ви само дебела дървена дъска и шперплат.

Рустик рафт за баня

Ако имате стара система за съхранение над тоалетната, може би е време да я надградите. Всичко, което трябва да направите е да монтирате рустик рафт за баня от дебели дъски.

Нестандартен рафт от клони

Нестандартен рафт от клони е красива, практична и е толкова бюджетно решение едновременно. Разбира се, трябва да намерите здрав клон, който да може да поеме достатъчно тежест. Помислете за стабилното закрепване, за да сте сигурни, че няма да падне.

Мебели от рециклирани материали

Едно от големите предимства при направата на стелажи е, че може да имате уникална мебел без пари. Още повече, ако изберете да си направите мебели от рециклирани материали. Така например може да си направите:

Две стари тръби, боядисани в черно и дебела дъска са прекрасна идея за хола или кухнята в индустриален стил. Може да направите модел на няколко нива или да използвате налични тръби, които да преобразите като стелажи.

Етажерка почти без пари може да имате само с помощта на въже или кожен колан. Закрепете за стената и наденете дъска.

С палети се създават уникални рафтове, които са перфектно решение за детската стая или хола. За целта Ви трябва стар палет, който да боядисате, след което да го закачите на стената.

Ако имате някой празен ъгъл, не го оставяйте така. Вземете малки дървени касетки и ги закрепете на стената. Този необичаен проект ще създаде чудесна визия във всеки дом.

Старата врата не е за изхвърляне. Облегнете я на стената и закрепете няколко дъски. Ето как ще създадете чудесен и бюджетен рафт.