Когато жилището Ви е малко, едно много добро решение за увеличаване на размерите му е приобщаването на балкона към дневната. Обединяването на двете помещения може да стане като се постави декоративна преграда или пък барплот. Има доста варианти, а ние ще Ви представим някои от тях. Преди да бъдат реализирани обаче повечето от вариантите изискват намесата на фирма за „кърти, чисти и извозва“ услуги.

Вариант 1: Превърнете балкона в модерна и функционална кухня
Вариантът за преобразяването на балкона в кухня изисква повече финансови средства, но резултата е повече от добър, защото по този начин ще направите своя дом по-компактен и функционален. Когато кухнята и дневната бъдат обединени, ще образуват едно помещение, създаващо компактност и добра организация. Във случая освен фирма, която да Ви помогне с къртенето на подпрозоречното пространство, ще Ви е необходима и консултация от специалисти за ВиК инсталацията, ел. инсталацията и общото състояние на балкона.

Вариант 2: Създайте от балкона допълнително място за съхранение
Един добър вариант за използването на балкона е превръщането му в място за съхранение на вещи. Така ще избегнете момента, в който дневната Ви ще бъде претрупана от декорации и книги например. Ще можете да ги съхранявате в шкафа на балкона. За обзавеждането му можете да използвате свежи цветове и дребни аксесоари, чрез които да го превърнете в едно красиво и освежено място. Този вариант няма да Ви струва почти никакви средства, тъй като не изисква сериозни къртачни дейности.

Вариант 3: Обособете балкона като част от дневната чрез барплот
Каква би била ползата от барплот? Барплотът е добро решение за оползотворяване на пространството без да се отнема от функционалността на двете помещения. Той може да се използва за съхранение на разни вещи ако например му се вградят шкафове. Може да се превърне и в кътче за хапване през телевизора.

Вариант 4: Премахнете преградите, за да разширите оптически помещението
Сливането на балкона с дневната е страхотно решение за увеличаване на пространството. Важно е да подсилите дограмата и изолацията, за да обезпечите енергийната ефективност на жилището Ви. Освен по-голямо пространство в случая печелите и повече дневна светлина. При този вариант също ще трябва да свалите подпрозоречната стена, така че можете да разчитате на нашата фирма за къртачни услуги. Гарантираме Ви професионализъм и най-добри цени.

Вариант 5: Намерете ново място за своите растения
Няма нищо по-естествено и освежаващо дома от саксийните растения. Те внасят красота и хармония, но ако дневната Ви е малка, то едва ли имате място и за цветя. Можете да решите този проблем като свържете балкона към дневната. Така от една страна цялото помещение ще стане по-голямо, а от друга ще можете да позиционирате цветята си на идеалното място – светло и топло.