Пролетта дойде, а с нея идват и по-дългите топли дни, желанието ни да прекваме повече време навън става все по-голямо, но екстериора ни е омръзнал… Имате нужда от освежаване на двора си? Затова ние от Кърти Чисти Извозва решихме да Ви дадем няколко идеи и предложения за градинска настилка.

Първата стъпка, към която трябва да пристъпите това е да приведете Вашия двор в един по-добър изглед. Това вкючва да се погрижите за Вашите растения, да отрежете изсъхналите или стърчащи клони и храсти, да почистите и изхвърлите всички ненужни вещи и едва след като направите тези стъпки, тогава можете да пристъпите към закупуване и монтиране на градинска настилка.

Декинг плочки

Декинг плочките са може би сред най-предпочитаните и най-разпространените варианти за градинска настилка. Основните плюсове на този вид материал, е че те са красиви и са на достъпна цена. Дървения изглед на декинг плочките страхотно се вписва в цялостния екстериор на градинския пейзаж. В допълнение те се монтират изключително бързо и лесно нещо, което самите Вие можете да направите, без да се налага да наемате майстор. И не на последно място държат топло.

Каменна градинска настилка

Каменната градинска настилка несъмнено е най-зашеметяващия материал, който можете да изберете за Вашата градина. Те са естествени и трайни, а външната среда е сурова, градинската подова настилка е изложена на силни ветрове, дъжд, сняг и студ. Повечето видове настилки не могат да устоят на тези условия и се повреждат лесно. Единственият минус на каменната градинска настилка е това, че държи студено и е сравнително скъп материал.

Дървени дъски

Дървените дъски биха се вписали страхотно във Вашата градина, ако ги съчетаете и с бели камъни. Този стил би придал едно страхотно морско усещане, а белите камъни ще създадат  усещане за чистота. Ако нямате възможност да инвестирате в закупуването на бели камъни, можете да заложите само на дървените дъски, като ги подредите и изградите на различни нива в градината, по-този начин за сравнително не много пари ще придадете един страхотен разчупен изглед.

Смесени материали

Смесването на два материала за градинска подова настилка е все по-предпочитан и модерен вариант. Комбинацията между камък и дърво винаги е бил страхотен избор, осигуряващ контраст между светли и тъмни, топли и студени материали.

 

И така след като сте избрали най-подходящата градинска настилка, съобразена с Вашите предпочитания и бюджет е време да помислите и какво още може да добавите, за да доусъвършенствате Вашето кътче. Помислете за пъстри градински цветя, за удобни градински мебели и аксесоари. Помислете кое ще Ви накара да се чуствате добре и кое ще Ви радва окото. И накрая след като приключите се отпуснете и насладете на прекрасната освежена градина.