Енергийната ефективност на Вашия дом е силно повлияна от вратите и прозорците Ви. Те могат да бъдат изработени от най-различни материали с различна степен на изолация. Времето навън се затопли и стана изключително подходящо за ремонтни дейности. Ако Ви предстоят ремонтни дейности, Вие сте на точното място. Ние от Кърти Чисти Извозва решихме да Ви помогнем с избора на дограма – дървена, pvc или алуминиева.

Дървена дограма

Безспорно дървената дограма е най-предпочитана сред всички останали видове. Основото ѝ предимство е,че тя се изгражда от възобновяем източник и е изключително устойчива е на всякакви атмосферни влияния. Дървената дограма е изключително красива. В основата на истински качествената дървена дограма лежи това, че тя е един от най-добрите изолатори. В дългосрочен план дървените прозорци могат да Ви спестят много пари от високи сметки. През студените зимни месеци, дървената дограма, ще запази топлината у дома и обратно през горещите месеци, ще запази прохладата да не напуска Вашия дом.

Алуминиева дограма

Основните плюсове на алуминиевата дограма са, че тя е също изключително здрава, издръжлива, рециклируема и изисква слаба поддръжка. Минусите ѝ обаче са в това, че алуминият е метал, а металът губи топлината. Алумниевите рамки са податливи на изтичане на вода в ъглите на рамките.

PVC дограма

PVC дограмата е устойчива на влага, насекоми и корозия. Има сравнително добра изолационна функция. Достъпната ѝ цена и слабата необходимост от поддръжка я прави предпочитана сред клиентите. Тук не можем да не споменем и негативната страна, а именно, че излагането на винила на UV лъчи, води до разрушаването му и отделянето на вредни частици във въздуха.

Със смяната на дограма, могат да се появят редица други нужди от къртачни услуги или услуги свързани с почистване след ремонт, препоръчваме Ви да си спестите мръсната и трудна работа и да потърсите помощта на специалисти в тази област.