Пролетта наближава, а с нея и реализирането на натрупаните идеи през зимата. Независимо дали подменяте стара врата или инсталирате нова, ние от Кърти Чисти Извозва решихме да Ви представим няколко съвета при избор на интериорна врата.

Оказва се, че изборът на интериорна врата не е, толкова лесна задача, колкото си мислите и не се изчерпва единствено с избора на цвят. Цената, размерът, материалът, звукоизолация, изборът на свързващи механизми са нещата, за които трябва да помислите. Красивата врата е едно от нещата, които биха допринесли за цялостния, завършен стил на Вашето жилище. Обикновено интериорните врати, остават незабележими, но можете да направите така, че техният дизайн да контрастира на интериора на Вашия дом.

Първото нещо, за което трябва да помислите е посоката, в която ще се отваря Вашата интериорна врата. Съвет, който Ви препоръчваме да послушате е, всички интериорни врати да се отварят навътре, особено що се отнася до интериорна врата, в коридор, разбира се ако дизайна на Вашия дом го разрешава. След това е време да определите, къде ще бъде монтирана дръжката на вратата. Неправилното поставяне на врата много бързо може да влоши стойността на красива и скъпа врата.

Следващата стъпка, която трябва да предприемете е избора на материал за интериорната врата. Вътрешните интериорни врати обикновено са по-тънки от външните. Голяма част от тях направени изцяло от дърво, като борът е най-използваният вид, придружавани от топола и елша, тъй като тези три вида са предназначени за боядисване. Освен от масивна дървесини, интериорните врати могат да бъдат и кухи двукрили врати, инженерни врати от дървесни ядра, от ПДЧ, МДФ, ХДФ.

Вътрешните врати имат клас на предаване на звука, който измерва звукоизолацията на вратата (STC). Колкото по голямо е числото, толкова по-малко звук ще премине през вратата. Разбира се, това зависи от материала, от който е изградена тя.

Времето за инсталиране на интериорна врата е много относително, предимно зависи от типа на вратата, от това дали има нужда от къртачни услуги за отстраняване на старата и дали ще използвате услугите на професионалист, или ще предприемете проект „Направи си сам“.

Никога не е имало, толкова голямо разнообразие от интеорни врати на пазара, колкото сега. Независимо от бюджета, който сте отделили можете да намерите перфектна врата, според нуждите Ви.