Изборът на тапети за дома играе съществена роля в дизайна на апартамента. Можете да направите така, че да бъдат основен акцент във вашия дом или да допълнят приятния и уютен интериор, като останат на по-заден план. Днес ние от Кърти-чисти-извозва.com ще споделим с вас кои са основните видове и най-предпочитан избор на тапети за коридора.

Тапети за коридора – дизайн и практичност

Когато ни предстои ремонт или освежаване на дома, разглеждаме каталози, снимки на различни идеи за обзавеждане, най-често за всекидневната и спалнята. Някак обзавеждането на коридора винаги остава на заден план. В резултат на това, често избираме за коридора възможно най-евтините тапети, обзавеждане и подова настилка.
Но коридорът е лицето на апартамента, според което гостите получават първото впечатление за целия ви дом. Този подход може да съсипе цялото впечатление за дома ви. Затова е необходимо да избирате тапети и мебели, които са с добър дизайн и практичност. Нека се опитаме да разберем кои са най-подходящите тапети за коридор, които ще го превърнат в достойно място за посрещане на гостите.

Видове тапети

Миещи тапети за коридор

Както вече казахме, коридорът е сред помещенията у дома, които са подложени на сериозна мръсотия. Миещите тапети са сред един от най-честите избори, точно поради тяхната лесно почистваща функция. Миещите тапети разполагат със специален тънък горен слой, благодарение на който почистването става толкова лесно. В повечето случаи дори могат да се използват и силни препарати, които няма да нарушат целостта им. По магазините се предлага огромно изобилие от цветове и шарки.

Течни тапети за коридор

Течните тапети за коридор са сред топ изборите, които можете да направите. Те добиват все по-широка популярност и са изключително стилно и модерно решение. Монтажът им е по-различен спрямо стандартните ролкови тапети. Няма нужда да изчислявате колко ролки ще ви бъдат необходими, с каква дължина да бъдат отрязани, няма нужда от закупуване на лепило… тъй като монтажа им е на принципа полагане на мазилка. Течните тапети образуват плътна повърхност, която покрива равномерно цялата повърхност, предотвратявайки неравностите по стените. Те имат отлични звукови и топлоизолационни свойства, дишащи са, екологично чисти, устойчиви на студ, не променят цвета си на слънце, не се натрупват електричество, което означава, че няма да привличат прах.

Винилови тапети за коридор

Виниловите тапети за коридор са сред най-новите предложения на пазара. Те са плътни и са предимно предназначени за коридори и помещения със сериозна експлоатация. Горния слой на виниловия тапет е покрит с PVC или винил, като запазва първоначалния си вид дълго време. Този вид тапети могат да ви предложат най-голямо текстурно разнообразие. Допълнителен плюс е, че техния релеф може да скрие малките недостатъци по стените.

Надяваме се, че сме ви били полезни с настоящата статия и в крайна сметка изберете най-подходящите тапети за вашия коридор.