Добавянето на нов цвят в кухнята е най-добрият и лесен начин да я актуализирате – без сериозни ремонти, без къртене – само и единствено с четка и боя. Независимо дали сте по-консервативна и обичате по-семпли цветове или сте по-колоритна личност и обичате изскрящи, насители тонове, то нашите съвети за избор на цветове за кухнята със сигурност ще са Ви от ползва.

Цветове за кухня

Въпреки, че може би знаете какви цветове предпочитате, има безкраен брой нюански, тоново, от които можете да избирате. За да създадете кухня, която да е за списание и да отговаря на последните тенденции в обзавеждането на кухня е необходимо поетапно да разпределите задачите.

Цветове за кухненски шкафове

Причината поради, която започваме с цветовете за кухненски шкафове е, че те са най-видими, заемат поне 40% от Вашето кухненско пространство, най-скъпи са и лежат в основата на дизайн на модерна кухня. Така, че би било добра идея да използвате избора на цвят за кухненски шкафове като основа за бъдещия избор на цвят за стените на кухнята. Изберете цвят, текстура и материал, който да отговаря на вашата личснот, бюджет и стил на вашия дом. Съвета ни към Вас е да заложите на неутрални цветове, избягвайте наситените цветове. Преди години наситените цветове за кухня лежаха в основата на модерни кухни, но днес не са.

Цветове за кухненски плот

Вашият избор на цветове за кухненски плот е важно решение поради много причини. Освен практически и финансови съображения, плотовете често са изключително видими за окото и заемат значителна част от Вашето визуално пространство. Когато избирате плот за кухнята, първо елиминирайте всички опции, които са извън Вашия бюджет. След, което преминете към избирането на цвят за кухненски плот и кухненски гръб. Вземете под внимание, отново по-горните цветове, които Ви показахме.

Цветове за стената на кухнята

Цветовете по стените на кухнята, често биват пренебрегвани, тъй като те са покрити с всякакви елементи: кухненски гръб, горни и долни кухненски шкафове, хладилник, кухненски рафтове и т.н. А всички знаем, че цвета на стената играе ключова роля в цялостното усещане в стаята. Избирайки цветове за стената на кухнята, те трябва да бъдат строго съобразени с цвета на пода, первазите и цялостното кухненско обзавеждане.

Цветови комбинации за кухня

Боядисването на кухненските стени в бяло, кремаво или гълъбово сиво ще допълни Вашите кухненски елементи, без значение какъм стил сте избрали за тях. Естествено може да вкарате и по-наситен цвят, който да контрастира с останалите цветове и елементи, но бъдете предпазливи.