Да изхвърлим, или да запазим старите мебели?

Събирате ли старите си мебели в мазето? Или пък ги запазвате на тавана? А давате ли си сметка, колко е вредно това? Знаем и разбираме, че често имате сантиментална стойност към този тип вещи, но днес, през 2019 година е време да направим фиална снимка и да им кажем „сбогом“, наемайхи фирма, която предлага услуги по  почистване на тавани и мазета.

 

Причините са много, но най-важните са:

  • Старите мебели заемат изключително голямо пространство, а в даден момент, то свършва.
  • Крият опасности за здравето
  • Събират прах, без да се ползват.
  • Трудност от извозване във времето.

Естествено, причините са и други, но определено има много плюсове от това да изхвърлите старите мебели. Естествено, не всички. Често потребители в България, а и по света вдъхват нов живот на старите мебели, преправяйки ги. Но искаме да Ви предупредим, че подобни начинания не са никак евтини. И времето може да е дълго, тъй като реставраторите са много заети хора и едва ли ще поемат веднага поръчката Ви.

Истината е, че повече от 90 % от случаите старите мебели пречат и биват изхвърляни. В останалите 10 процента са тези, които ги пазят от сантиментална стойност, или ги реставрират.

В София оперират изкючително много фирми, предлагащи чистене и извозване на стари мебели, като наемайки подобна компания, Вие няма да се заемате с нищо. Естествено, по-горе загатнахме, че преди да ги изхвърлите, от сантимент към тях, можете да им направите снимки и да ги запазите в личен архив. В случай, че сте закупили жилище, което е имало стари мебели, то варианта с изхвърляне е най-доброто решение. В този случай няма нужда от мисли, тъй като те не придават сантиментална стойност за Вас и не представляват интерес, освен ако са много качествени и добре изглеждащи, и биха се вписали в новото Ви обзавеждане.

Надяваме се, че настоящата статия Ви е била интересна и полезна, що се касае за старите мебели, а какво ще направите с тях – решавате самите Вие.