Тенденциите в интериорния дизайн за 2022 г. ще бъдат такива, каквито със сигурност ще искате да видите и в дома си. През следващата година дизайнът ще бъде подвластен на една дума – разнообразие. От класика, през модерно излъчване, до поглед към ретро класиката, не само ще можете да създадете дом, който е в тенденция, но и ще остане в стил за бъдещето.

Топ тенденции за 2022 – интериорен дизайн за апартамент

Ето какво ще бъде актуално в декора на дома и интериорния дизайн за 2022 г.

Акцентът върху устойчивостта продължава да нараства от тенденциите в интериорния дизайн през миналите години. Не е чудно, че естетиката им става още по-изтънчена и желана. Освен това виждаме фино сливане на ретро, естествени и дзен елементи в тенденциите в интериорния дизайн през 2022 г. В допълнение, важността на създаването на домашни офиси и поддържането на максимално изчистени пространства играят съществена роля за предпочитания външен вид.

1. Интериорен дизайн - Ретро от 70-те

Ретро интериорния дизайн е на път да се завърне и да украси дома ви. Тук преобладават топли неутрални нюанси, винтидж мебели и уникални аксесоари.

2. Растения за апартамент

Създайте вдъхновен от природата интериорен дизайн през следващата година и внесете растения в апартамента си. Растенията не само ще допълнят интериора, но и ще пречистят въздуха. Изберете такива, които се вписват най-добре в интериора и отговарят на условията – светлина, влага, местоположение.

3. Многофункционални стаи

В светлината на архитектурните новости, се очаква през 2022 г. да станем свидетели на нови идеи за многофункционални стаи. Възползвайте се максимално от всяко кътче с чисти и иновативни тактики за разделяне на помещенията и за създаване на гъвкави пространства.

4. Дзен интериорен дизайн

Светлото дърво, изчистените линии и плаващите повърхности задават тона на дзен интериорен дизайн. Тези пространства поддържат декора органичен и естествен. За тази цел често се включват растения за успокояваща естетика, картини, свещи и малки декоративни елементи на геометрични фигури и божества.