Създаването на уникален, модерен и приветлив интериорен дизайн на хол е от първостепенно значение, когато говорим за обзавеждане на дома. Холът е помещението, в което прекарваме най-много време, посрещаме своите гости, празнуваме своите празници. Кои са топ тенденциите за 2021 година в интериорния дизайн на хол, смятаме да ви запознаем в настоящата статия.

Плъзгаща врата за плевня

За по-консервативните от вас, това ще ви се стори най-вероятно, като ужасна идея. Но световно известните интериорни дизайнери, все по-често налагат плъзгащите врати за плевня, като топ избор, когато говорим за обзавеждане на жилище. Ние също смятаме, че са страхотни и то поради няколко причини. Едната, е че спестяват изключително място, а и би стояла като страхотен декоративен елемент. Можете да си поръчате изработка на плъзгаща врата от какъвто си материал пожелаете, най-често избора се свежда до дърво и стъкло.

Модерна подова настилка за хол

Изборът на модерна подова настилка за хол е взаимосвързан с избора на цвят за стените. Избирайки цветови палитри, ви съветваме да изберете добър хармоничен баланс, за да създадете естетически приятен и уютен хол. Ако разполагате с тъмна подова настилка, или сте решили да сложите такава е добре да контрастирате със светли цветове за стените. Изборът на подходящи материали също влияе върху хармоничния изглед и усещане на вашия хол. Светлият паркет или мраморния под позволява комбинацията от силни, наситени и тежки цветове за стените. Тъмният килим или паркет ще превърне хола ви в класическа всекидневна, но ще намали визуално усещането за пространство. Компенсирайте със светли цветове за стени.

Модерни цветове за хол 2021

Хол в зелено

Избирайки хол в зелено си гарантирате усещане за спокойствие и близост до природата. Зеленото е сред топ модерните цветове за хол за 2021 година. Особено за хора, които не разполагат с цветя в хола си, избора на зелени стени е много добър вариант.

хол в зелено

Хол в сиво

Сивите стени правят хола ви да се изглежда по-просторен. Елегантна и спокойна, сива стая отговаря на изискванията за модерен хол за 2021 година. Ако обичате да експериментирате с ярки цветове, можете да комбинирате със сивите стени, за да осигурите приятен фон за вашата артистичност. Сивото е популярен и неутрален подходящ цвят за стените за всяка една стая, но изглежда особено изискано в хола. Той е сред най-популярните цветове на хол за 2021 година.

хол в сиво

Черен хол

Черният цвят не е сред най-предпочитаните и желани цветове, когато говорим за избор на цвят за хола, но през 2021 година той оглавява челните позиции. Черният хол изглежда изключително драматично, но и същевременно с това и стилно. Особено, ако сте заложили на светли мебели, които изключително много ще контрастират и ще изпъкнат на тъмните стени.

Модерни мебели за хол

Мебелите за хол играят основна роля, поради което е препоръчително да се търси подходящия нюанс, който се съчетава перфектно с всичко и се постига визуална хармония. Модерни през настоящата година ще бъдат ниските меки мебели, без страници за ръце. А останалите мебели, като секции, маси и други е добре да бъдат от естествени материали.

Когато избирате дизайн на хол, съобразен с топ тенденциите за 2021 година, не забравяйте да вземете предвид, преди всичко вашите лични предпочитания. Най-важното е вие като собственик да се чувствате комфортно у дома си.