Домът е от изключителна важност за всяко семейство. Там то се чувства защитено и уютно, но за постигането на тези цели освен за вътрешния за интериор и удобствата в него, трябва да се помисли и за външния вид на самото жилище. За да доставя гордост и наслада на живущите, да придаде завършен вид е необходимо облицовката на първо място да бъде от качествен материал. Днес все повече собственици на жилища решават да подобрят и украсят външния вид на къщите с помощта на различни видове фасадни облицовки на къщи. Такива материали освен за добрия външен вид се използват и за да изолират и защитят от неблагоприятните метеорологични условия.

Видове фасадни облицовки на къщи

Има различни видове фасадни облицовки на къщи, които пазарът предлага за всеки дом и вкус. Материалите за облицовка условно са разделени на „мокри“ и изпълнени панели, блокове. Редица видове материали за обработка на отделни къщи са особено популярни в днешно време. Те включват: гипсова декоративна обработка, тухла, керамичен гранит, клинкерни плочки, сайдинг – дървен, винилов, естествен или изкуствен камък, сандвич панели, гипс или полиуретан, бетон, полистирол, топлоизолационни панели, имитиращи тухлена зидария, фибростъкло, стъклени влакна,  метални композитни плочи, минерални мазилки.  Също така могат да се комбинират при желание от страна на собственика. Вентилираната фасада – подобрява външния вид на къщата, вентилацията спомага за избягване на кондензацията и има енергоспестяваща технология. Устойчива е на вибрации, механични повреди. Вентилационните шахти могат да се поставят на всяко удобно място. Новост в строителния пазар са така наречените тапети за облицовки на фасади. С тяхна помощ  може да скриете външните дефекти на стените. Те са водоустойчиви, пожароустойчиви, щадящи околната среда.

Фиброциментовите плоскости като фасадна облицовка

Друга новост на пазара са фиброциментовите плоскости. Модерното решение с много добри изолационни свойства, висока устойчивост на горене, добра енергийна ефективност.

Преди да закупите материали за фасадна облицовка на къщата си проучете техническите и подробности като устойчивост на влага, термоустойчивост, здравина, срок на експлоатация, устойчивост на цветовете. Фасадната облицовка е не само естетическа прищявка, защото тя осигурява защита от непредвидимите капризи на природата.

Сайдингът е много добро решение за облицовка на къщата, тъй като е издръжлив на големи температурни амплитуди. Структурата на панелите  е такава, че не задържа боклуци и се самопочиства. Голямо предимство е, че имат паропропусклива мембрана, която се слага между панела и изолационния материал. Монтира се лесно, бързо и чисто.

Каменни фасадни облицовки

Каменните фасадни облицовки безспорно придават стил и характер, но никой не облицова изцяло къщата си с такава облицовка, тъй като материалът натоварва сградата. Цената им никак не е ниска, а монтажът им е трудоемък.

Дървени фасадни облицовки

Дървените фасадни облицовки на къщи или такива с дървени влакна са красиви и ни доближават до природата, но горят лесно и изискват поддръжка като шлайфане, импрегниране, боядисване, китосване на цялата фасада.

Ако за вас е важно не само как изглежда фасадата на къщата ви, а и предназначението на облицовката на къщата потърсете най-добрия материал, като се съобразите и с материалът, от който е направено и самото жилище. Не се колебайте да потърсите и съвет от специалист, за да направите най-добрият избор. Сайтът кърти-чисти-извозва.com предлагат услуги, които ще ви помогнат.