Вашият хол е може би едно от най-важните, та дори и най-важното пространство във Вашия дом. Там Вие се събирате със семейството си, с приятели си, там Вие си почивате след дълъг работен ден, затова Вашия хол заслужава истински удобни и качествени мебели. Нека бъдем честни изборът на мебели за хола не е толкова лесна и приятна задача, колкото си мислят всички. Трябва да премислите не малко неща, преди да изберете удобен холен диван и холна маса.

Модерен стил - обзавеждане на хол

Когато избирате мебели за хол е необходимо да премислите няколко фактори, като качество, размер и дизайн.

Доскоро дълго време модерно и актуално беше обзавеждането на хола да се състои от комплет от диван от няколко части, холна маса, холна секция, но последните няколко години друг модерен стил навлезе в тенденциите в хола, а именно по-леките мебели за всекидневна, и съчетанието им от няколко модерни стила. Колкото и обаче да се изменят тенденциите в обзавеждане на хол, ъгловия диван никога няма да излезе мода, благодарение на неговата практичност и функционалност.

Заложете на изчистени линии в комбинация с няколко контрастиращи елемента, като висящи светлини, които да насочват вниманието Ви към определени зони в хола. В обобщение ще кажем, че за да постигнете наистина модерен хол е необходимо да смесите няколко материала, като дърво, стомана, кожа и т.н. Комбинирането на различни облицовки създава многопластов вид, което още повече допринася за цялосния дизайн на хол.

Избраните от Вас холни маси и холни секции, трябва да отговарят точно на това, което възнамерявате да съхранявате в тях. Така, че на първо място прецените, колко човека най-много биха използвали холната маса и какво количество предмети ще наредите в холната секция, това ще Ви даде чудесен ориентир за размера на Вашите бъдещи мебели.

Полезни съвети при избор на мебели за хол

Първото нещо, за което трябва да следите – това е качеството на материалите, от които са направени избраните от Вас мебели за хол. Закупувайки стабилни и здрави мебели, Вие си гарантирате, че те ще издържат дълги години и ще спестите пари от поредната им смяна.

Потърсете холен диван, чийто материал е устойчив на петна и търпи лесно почистване. Истински качествените тъкани за дивани, Ви осигуряват повече комфорт.

Комбинирайте внимателно мебелите си. Всяка една мебел в хола трябва да изглежда добре спрямо цялостната обстановка, т.е. всеки един предмет да изглежда точно на мястото си. В противен случай, Вашето пространство ще изглежда събрано, некомфортно, следователно няма да бъде благоприятна обстановка за Вас.

Вижте още: Как да подобрим интериора с каменна стена?