Преди всеки ремонт от съществено значение е да видите какъв е вашия смесител. Ще ви помогнем да разберете какви са актуалните видове смесители за кухня като Ви покажем най-често използваните смесители в дома. : с топка, с диск или с патрон.

Смесител с топка за мивка в кухнята

Смесител с топка за мивка в кухнята може да бъде разпознат по единичната дръжка, която чрез натиск на пластмасова или неръждаема топка над заоблен капак, определя температурата и количеството вода.

Керамични дискови смесители за мивката в кухнята

Керамични дискови смесители за мивката в кухнята са най-новото развитие в съвременната технология. Два керамични диска в долната част на камерата се повдигат и спускат, за да контролират обема на водния поток. Температурата се контролира от въртене на дръжката настрани. Тези кранове са висококачествени, много надеждни и не се нуждаят от ремонт много често.

Смесителни кранове с патрон за мивка за кухня

Смесителни кранове с патрон за мивка за кухня имат лост, който контролира пластмасови или месингови патрони.Той се движи нагоре и надолу за определяне на количеството вода, а на ляво и надясно се определя температурата.

Видове смесители за кухня 2020/2021

Зоната на мивката е сърцето на всяка кухня, а според функцията и стила смесителят е най- въздействащата част. Кухненските кранове са най-използвания предмет в кухнята. Много е важно да подберете подходящ кран, който да ви улесни в ежедневните ви задачи. Актуални видове смесители за кухня 2020/2021 са високите с разглобяеми глави с дълги маркучи. Удължения маркуч позволява на потребителите по-голям обхват на пространство извън мивката, което позволява да се напълни кофа с вода, ако тя не се побира в мивката.
През последните няколко години във възход са крановете с технология за контрол чрез движение или докосване. Един от най-големите въпроси за крановете със сензори е дали безконтактният контрол си заслужава. Заслужава си, ако ръцете ви често са толкова заети, че завъртането на дръжката е предизвикателство. Но и не си заслужава, защото докосването е ограничено.
Други актуални видове смесители за кухня 2020/2021 са смесители с единични или двойни дръжки. Механизмите с една дръжка са по-усъвършенствани – те ви позволяват да вършите работа с две ръце, но крановете с две дръжки са по-точни при смесване на температурата. Разликата в температурата обикновено не е много забележима, така че за момента са актуални заради дизайна , който внася носталгия.

Полезни функции при смесител за кухня

Полезни функции при смесител за кухня има съвременния кран. Концентрираните потоци могат да осигурят допълнително налягане за изплакване, а усиленият поток помага да се съкратят прости задачи като пълнене. За да спестите вода, вентилите с палец на пръста в пулверизатора също ви позволяват да направите пауза на потока на моменти.
Полезни функции при смесител за кухня са крановете без докосване. Те имат функция за автоматично изключване на водата, ако работи за няколко минути. По-новите модели имат подобрени сензори с по-добра чувствителност, които ограничават случайното активиране, което би било полезно, ако в дома ви има домашни любимци.
Важни полезни функции при смесител за кухня е защитното покритие, освен ако не се интересувате за външния вид на вашите приспособления. Други полезни функции при смесител за кухня включват температурни индикатори, подобрени уплътнения, опростен дизайн за инсталиране и поддръжка на главата.