Почти всяко водопроводно оборудване в дома Ви може да се запуши.  Ние от Кърти Чисти Извозва Ви предлагаме нашия поглед върху това какви са причините за запушен канал и как можете да го отпушите.

Запушването на канализацията се случва с времето, като се натрупа храна и вещества, които трудно се разлагат. Такива например са черупките на яйцата, мазнините и нехранителните продукти, като косата например. Друг проблем, който може да създаде запушване на канал е сапунът. Сам по себе си сапунът не може да запуши  каналите, но като е в комбинация с коса, може да се втвърди и да запуши каналите. Освен това запушването може бъде причинено от изхвърлянето на мокри кърпи, голямо количество хартия, тампони или други предмети, които много хора изхвърлят без да се замислят.

Как да отпушим канала

Едно много евтино решение как да отпушим канала е металната закачалка за дрехи. Ако имате такава трябва само да я направите като дълга кука и да извадите косата или другите вещества, които са причините за запушени канали.

Друг вариант как да отпушим канала е буталото.  За да използвате правилно буталото трябва да внимавате да не предизвикате голямо изтичане на вода върху пода, особено ако е дървен под или ламиниран паркет, защото може да го повредите.  Ако пробвате вариант с бутало, трябва да бъдете търпеливи. Изчакайте водата да изтече и бъдете сигурни, че буталото не мърда. Възможно е да отнеме повече време и да е нужно повече бутане, за да се постигне резултат.

Оцетът и содата са още един вариант как да отпушим канала. Може да изсипете по-малко от половин чаша сода за хляб и толкова чаша оцет. За най-добър резултат изчакайте да престои един час или най-добре една вечер и след това промийте с гореща вода.

Ако често се получава запушване, за отпушване на канали е нужно редовно да  промиваме с гореща вода.

А ако косата Ви има склонност да капе има предпазни решетки за канали , които до някаква степен биха били полезни.

Актуално решение за кухнята за отпушване на канали е да си монтирате мелачка за отпадъци.

Ако тези варианти не Ви помогнат може да пробвате и химически препарати, но те действат бавно и могат да предизвикат корозия.

Ако не Ви се рискува със всички изброени вариант до тук, най-добре е да потърсите професионална помощ.