Остъкляването на терасата е скъпа инвестиция, която от своя страна носи много позитиви. Преди обаче да възложите на дадена фирма задачата по остъкляване е нужно да вземете в предвид някои фактори. Ние от кърти-чисти-извозва.com Ви съветваме да проучите в детайли всички аспекти като цена, време, материали, монтаж, поддръжка и т.н..
За да Ви подпомогнем в този процес сме Ви подготвили един списък с няколко неща, които да вземем под внимание преди да остъклим терасата у дома.
Преди да пристъпите към избора на фирма за остъкляване и разглеждане на ценови оферти е добре да се информирате каква е процедурата по издаване на разрешително за остъкляване на тераси в България.
Важно е също така да се проверите дали терасата, която ще остъклявате е добре хидроизолирана и топлоизолирана.
Изчислете каква е сумата, която можете да отделите за остъкляването на терасата Ви.
Калкулирайте и допълнителните разходи, които могат да възникнат. Например ролетни щори от плътна материя, дърво или PVC материал.
Проучете кои са най-надеждните фирми в момента, които имат добра репутация. Още веднъж подчертаваме,че остъкляването на терасата е скъпо струваща инвестиция и не трябва да се правят компромиси.
Потърсете фирми, които дават безплатна консултация и направете поне 3-4 запитвания преди да изберете конкретна фирма.
Задължително проучете дали остъкляването на Вашата тераса идва с гаранция.
Информирайте се относно видовете материали за остъкляване на тераси.
Не подценявайте важността на момента с качественото премахване на старата дограма преди да се постави новата.
От изключително значение е монтирането на конструкцията. Обърнете се към професионалисти в областта и не пестете средства от инсталацията – от това зависи живота на остъклението.
Вземете под внимание и това, че в някои случаи използването на алуминиеви профили с отваряне чрез плъзгане, при ниски зимни температури е възможно да се появи проблем при отваряне на прозорците, защото се получава замръзване в каналите.
Надяваме се, че сме били полезни и ще ви помогнем да направите правилния избор относно остъкляването на терасата у дома!