Кухнята е онова място у дома, което е от специално значение за всяка домакиня. Това е онази част от дома, която обединява семейството за празници, рождени дни, вечерни събирания.  Помещението е семейният кръг, мястото, което олицетворява уюта, единството, вкуса към живота и най-ценните мигове, прекарани с близките хора. Една от важните неща за една кухня е кухненският гръб, който придава идеален завършек не само за цялостното завършване, но и за практичността.

Кухненски гръб и кухненски плот - различия

Основното разграничаване във видовете кухненски гърбове и плотове е тяхната огнеупорна защита и резистентност. Ролята на един кухненски гръб е да представи цялостна повърхност, която да е и много лесна за чистене и поддръжка.  Значение също има и неговата дебелина и естетични свойства. Поради своята площ и значение, един плод или гръб на кухня, заемат доста голям диапазон от спектъра на погледа и допринасят за усещането  на стаята.

Много домакини първо избират цвета за кухненския гръб, такъв, който би им подхождал на цялостния интериор на кухненското помещение и едва тогава търсят функционалността. Добре е да планирате освен за модерна кухня, тя да бъде и практична.

Предложения за кухненски гръб

За традиционалистите вариантите са класически изчистен кухненски гръб от плоскости или теракотени плочки. Достъпен начин е да внесете и разнообразие като редувате плочки с различни цветове или фигури от плочки.

Кухненски гръб от фаянс

Вариантите на кухненски гръб от фаянс са правоъгълни пана, панели, които са разграфени на ситни квадратни формички, плочки с плътен оребрен релеф. Гладките повърхности са по-предпочитани, защото са по-лесни за почистване и поддържане. Дори да напръскате стената, можете лесно да отстраните мръсотията, затова и фаянсът е за предпочитане.

Кухненски гръб от тухла или камък

Изключително популярни са и кухненските гърбове от тухлени и каменни стени. Този вариант е идеален, ако интериорът в жилището е в скандинавски или винтидж стил.

Дървен кухненски гръб

Вариантите от плоскости от естествено дърво са впечатляващи. Те изискват грижлива поддръжка , за да останат устойчиви на влага и петна.

Стъклен кухненски гръб

Вариант от стъклен кухненски гръб придава изключителна модерност на жилището, където блясъкът са забелязва и изпъква с нежност и красота, правейки кухнята да изглежда извънредно естетически издържана и стилна в изчистените си линии. Стъкленият гръб също е устойчив. Веднъж прекрачили прага на стъкления свят чрез гръб за кухня ще се насладите ма иновациите и уникалността в посока на дизайна на цялото помещение.

Какво да вземете под внимание когато избирате кухненски гръб

Преди покупка трябва да се съобразим с няколко неща: дебелина, дължина, ширина, дълбочина на материала, ламинирана или дървена плоскост. Трябва да бъде устойчив на топлина, на вода, да не избледнява, лесен са почистване и устойчив на домакински препарати.

Любимата ни кухня е прекрасна в своята цялост – общият вид, който сме успели да постигнем, следва да ни носи едно особено чувство на удовлетворение от постигнатия дизайн и нетърпение да се впуснем в кулинарни приключения. Добрата устойчивост на материала осигурява безпроблемно ежедневно използване на кухнята, което е и целта на всяка домакиня.

На пазара има богато разнообразие от кухненски гръб, съчетания на модерно, устойчиво, красиво. Невероятни и качествени изработки, които ще задоволят всеки вкус.

А ако искате да се доверите на професионалистите, можете да заложите на сайта кърти-чисти-извозва.com. Те предлагат услуги, които ще ви помогнат. С тази фирма ви очакват изключително качество, прецизност и скорост.