Решили сте да ремонтирате своята баня и сте приключили с процеса по къртене? Значи е дошъл моментът за избор на нови плочки. Но какво трябва да вземете в предвид при своя избор?
Съвременната баня трябва да е красива, удобна и функционална. Ето защо изборът на плочки е важен етап от нейното обзавеждане, от който зависи визията и. Днес на пазара се предлага широка гама от продукти за обновяване и обзавеждане на баня.
Ако се чудите как да направите своя избор и не можете да вземете решение за покупка, то съветите в тази статия може би ще са Ви е от полза. Още повече ако за пръв път се сблъсквате с подобна ситуация.

1. Съобразете размера и формата на плочките с големината на Вашата баня
От голямо значение е да се съобразите с размера на помещението, когато избирате плочки. Ако банята Ви е малка и компактна, то е препоръчително да изберете плочки с малък размер. Големите плочки с нестандартни форми са подходящи в случаите, в които помещението е голямо.
2. Цветово решение за банята
Един от най-интересните етапи при избора на плочки е свързан с комбинацията от цветове и декорация. Тук отново размерът на помещението е от голямо значение. За да е светла и свежа Вашата малка баня, то изберете топли и нежни нюанси – бяло, кремаво, бежаво и т.н… Ако разполагате с по-голяма баня, то можете да пробвате с по-смели цветове – жълто, синьо, лилаво. Ако пък разполагате с много голямо помещение, то можете да заложите на големи плочки в тъмни цветове, които да пресъздадат едно по-луксозно усещане в помещението.
3. Изберете съвременни и здрави плочки
След като сте избрали размер, форма и цветова комбинация на плочките, то можете да помислите и за техните шарки. По този начин можете доста да разчупите дизайна на помещението. На пазара се предлага голям избор от плочки с различни релефи, мотиви и декорации, така че банята да се превърне в едно хармонично и приятно място.
4. Български или вносни плочки за баня
Не на последно място трябва да решите дали на заложите на български плочки за баня или на вносни. Произвежданите у нас плочки за баня впечатляват с модерен и атрактивен дизайн. Недостатък обаче им е по-тънката основа в сравнение с утвърдените на нашия пазар производители от Италия и Испания. Това прави българските плочки малко по-чупливи от вносните им аналози.