Един от най-често срещаните проблеми, които имат собствениците на жилища, това е покрива и неизбежните проблеми свързани с него. Ние от Кърти Чисти Извозва решихме да представим днес в настоящата статия съвети как да направим покрива си да издържи десетилетия и да си спестите пари и проблеми свързани с него.

Всичко, от което се нуждаете е правилна грижа. Следвайки правилната рутинна поддръжка, всеки може да направи така, че покрива му да издържи дълги години напред.

Най-добрият начин, да задържите покрива си в идеално състояние е да съставите активен режим на поддръжка и да го следвате. Добрата новина е, че не е необходимо това да се случва всеки ден. Грижата за покрива трябва да се извършва поне два пъти годишно. Постарайте се да инспектирате състоянието на Вашия покрив веднъж в началото на есента и веднъж в началото на пролетта. Това, за което трябва да следите е дали влагата успява да премине през покрива. Правейки нужната проверка, ще сте сигурни, че Вашия покрив е подготвен за зимните бури и обилните летни дъждове.

По време на проверката е необходимо да следите и за следните три задачи: трябва да почиствате повърхността на покрива от всякакви отломки; почистване на улуци и признаци за растеж на мъх.

Състоянието на таванското помещение е от огромно значение за състоянието на Вашия покрив. Уверете се, че Вашето таванско помещение има добра изолация. След изолацията се погрижете и за вентилацията. Добрата вентилация ще спомогне влагата да не повреди Вашия покрив.

Следващият важен съвет, който не трябва да пропускате е да се уверите, че всички дървета в близост до Вашия покрив са здрави и не могат да нанесат никакви щети. Никой не иска да живее с притеснението, че клон ще срине дома му посред нощ. Затова най-добре е да премахнете всички съседни клони, които изглеждат, че биха могли да се счупят при силен порив на вятъра.

Най-добрият съвет за профилактика, който можем да приложим за щастие, не струва никакви пари. Полагайки усилия да инспектирате Вашия покрив редовно, ще имате и по-ясна преценка дали е в добро състояние или има някакъв проблем. Това от своя страна ще Ви помогне да се сблъскате с проблемите от рано и да направите малки поправки, а не големи и скъпи ремонти.

Смяната или изграждането на нов покрив не е никак евтина услуга, а е неизбежна за всеки един собственик на жилище. Въпреки това има просто решение да спечелите повече време. Всичко, което трябва да направите е да се грижите редовно за наличния покрив. Бъдете активни, полагайте малки усилия за отстраняването на малки проблеми, още преди да са прераснали в големи.