Ако стоенето във вашия двор вече не ви носи насладата, която сте изпитвали преди, това означава, че е дошло време за промяна. Без значение каква е причината, ние от Кърти Чисти Извозва решихме да Ви представим няколко съвета за това как да обновим двора на къщата си.

Сянка в двора

Ако двора на Вашата къща е с южно или западно разпложение, най-вероятно почивката в горещите летни дни ще Ви носят истинско неразположение. Така, че ако Ви липсва сянка Ви препоръчваме да изградите дървен навес или да поставите тента, която да Ви облагороди престоя през лятото. А като решение напред във времето Ви съветваме да посадите дърво, което след години да Ви предпазва от силните слънчеви лъчи.

Пребоядисване на бетонна настилка

Ако Ви е писнало да гледате скучната бетонна настилка, идеално решение на този проблем е като вкарате малко цвят. На пазара се предлага голямо разнообразие от бои за бетон. Всичко, което трябва да направите е да закупите съответните цветове, да спазите инструкциите за ръководство на производителите и да оставите въображението да проработи.

Монтиране на дворна ограда

Ако не чуствате спокойствие и уединение в личния Ви двор и непрекъснато виждате хората, как минават и се заглеждат по Вашия имот е дошло време да ограничите погледите на хората от Вас. В зависимост от Вашите предпочитания, доза вдъхновение и желание можете да изградите прекрасна ограда, която да спира любопитните погледи. Било то бетонна, дървена, жив плет – варианти много.

Уют в двора

Създайте си комфорт и уют. Вдъхнете живот на Вашето дворно пространство, като монтирате дворно осветление, поставите удобни градински мебели, декорирате с най-любимите Ви цветя, билки, порцеланови човечета и т.н. Имайте предвид, че някои билки като босилека и розмарира, ще държат досадните насекоми далеч от Вас.

Градински дървени плочки

Ако Вашата бетонна настилка в двора на къщата е прекалено износена, можете да си спестите разходите по нейното обновяване, като закупите градински дървени плочки. Предимството им е в това, че се предлагат в голямо разнообразие и лесно могат да бъдат демонтирани и преместени, там където се нуждадете. Освен това, остават по-хладни от напечения бетон, което Ви дава възможността да се разхождате боси по тях.

Чистене на двор

И на последно място, но не и по важност Ви съветваме да направите основно почистване и пренареждане на Вашия двор. Приберете всички предмети, инструменти, техники по местата, а за тези които не Ви трябват можете да наемете фирма за почистване на отпадъци и да си спестите мръсната работа.

Това е един малък набор от препоръки, благодарение на които бихте направили престоя във Вашия двор отново любимо и приятно занимание. Осъществяването им не е ангажирано с инвестиране на голяма сума пари, нужно е малко желание и малко труд от Ваша страна.