Всяко жилище има нужда от обновяване и освежаване веднъж през няколко години. Много често обаче се получава, така че нямате възможност да правите цялостен ремонт вкъщи, но все пак Ви се иска да внесете разнообразие у дома, защото вече обстановката ви е омръзнала. В настоящата статия можете да прочетете нашите решения за освежаване на дома за малко пари.

Първият ни съвет за освежаване на жилището е пребоядисването. Този процес си е неизбежен и по принцип, още повече ако имате пушачи в семейството или малки деца. Най-хубавото е, че можете сами да се захванете със задачата по боядисване. Ако не можете да пребоядисате цялото жилище, тогава изберете само част от него. Например боядисайте само едната стена в хола в по-ярък цвят и до нея разположете дивана.

В случай, че не Ви се занимава или все пак Ви се струва, че е по-добре да оставите професионалисти да се заемат, не се колебайте да се обърнете към тях.

Още един лесен вариант за освежаване на жилището е добавянето на малки детайли, като например няколко възглавници за дивана, картина, килим или цветя. Тази идея няма да Ви струва почти никакви усилия. Можете също да подмените старите завеси с нови. На пазара се предлагат страшно много видове пердета от различни материали и в различни разцветки, които можете да закупите на изгодни цени. Единственото, което се иска от вас, е да се заредите с търпение и да потърсите.

Друга добра опция за освежаване на дома е претапицирането на старите мебели. Ако нямате финансова възможност да закупите нови мебели, то можете да удължите живота на старите като ги “облечете” в разлини свежи дамаски. В допълнение към това може да пребоядисате и някое шкафче или пък стол. Бързо, лесно и ефектно.

Последното ни предложение за разчупване на обстановката у дома е разместването на мебелите. Това няма да Ви струва пари, нужни са Ви само малко въображение, време и усилия.