Мивката Ви отново е запушена, задръжте с обаждането на професионалист, ние от Кърти Чисти Извозва решихме да Ви дадем няколко съвета, за това как да отпушим мивката в кухнята.

Като за начало, ако мивката Ви прелива е необходимо да го блокирате. Това може да се случи с различни съдове, с които да отстраните водата, със стари хавлия, гъби и т.н.

След като отстраните насъбралата се вода в мивката, вземете бутало. Поставете го върху сифона на мивката, след което Ви съветваме да долеете малко вода. Това ще създаде херметично уплътнение. Следващата стъпка е да изпомпвате нагоре-надолу, докато блокажа не се отстрани.

Как да отпушим мивка без бутало

Използвайте сода и оцет. Това е възможно най-евтиния вариант, с който можете да отпушите Вашата мивка. Най-вероятно ще имате тези две съставки в кухненския шкаф. Добавете няколко чаени лъжички сода бикарбонат и чаша ябълков оцет.

Опитайте с обикновен лек за махмурлук. Вземете от аптеката таблетки Алка-Зелцер и пуснете, няколко от тях в сифона, след което налейте чаша ябълков оцет. Изчакайте няколко минути и след това пуснете горещия кран на мивката, за да премине през запушеното.

Използвайте био прах за пране. Това е друга идея, която ще направи мивката Ви да ухае по-добре. Изсипете две суперни лъжици прах за пране надолу по сифона, след което залейте с вряща вода. Това трябва да премахне натрупаните мазнини и замърсявания.

Ако всичко това не помогне, ще се наложи да извадите U-образната водна връзка на маркуча под мивката. Вземете чифт гумени ръкавици и си пригответе кофа, която да поеме съдържанието в маркуча.

Надяваме се, че сме Ви били полезни с тази статия и сме Ви спестили пари от водопроводни услуги.