Готови ли сте да продадете дома си? Това е чудесно, но не го правете просто така, без предварителна подготовка. Няколко лесни трика могат да ви помогнат за създаването на добро впечатление за потенциалните купувачи – и може би да доведат до максимално изгодна за вас сделка сделка.
„Поставете се на мястото на купувача си и преминете през дома си така, сякаш ви е за първи път“, казва Марилу Йънг, акредитиран специалист и брокер с имоти в района на Атланта.
„Правете бележки за това, което бихте забелязали като купувач“, а след това ремонтирайте или коригирайте тези елементи.“
Някои от нейните най-важни препоръки включват това да се отървете от претрупването с вещи, да скриете всички семейни снимки, да почистите дрешниците, да премахнете излишните мебели или да ги почистите.

Чистотата
Чисто, чисто, чисто. Премахнете праха върху горната част на камината и перките на вентилатора, полирайте вашите уреди и дайте на прозорците цялостно измиване. Ако вече сте се преместили или ако сте твърде заети, за да останете се справите с всички тези неща, помислете да наемете професионална фирма за почистване. Ще останете доволни от резултата.
Обърнете внимание на миризмите. „Не гответе в дома си в деня на огледите,“ съветва Рейчъл Вайнберг, брокер в Wright Kingdom Real Estate в Боулдър, Колорадо. „Въпреки че може да има страхотен вкус, миризмата е силна и се задържа дълго време. Не искате вашият дом да мирише като ресторант за бързо хранене!“

Детайлите
Пребоядисайте стените в неутрални цветове. Колкото и да обичате драматичната си червена трапезария, тя може да откаже голяма част от вашите купувачи. Трябва да освежите стаите ви в неутрални тонове като телесно и бяло, които позволяват на купувачите да се съсредоточат върху самите пространства, а не върху цвета на стените.
Поддържайте декора си простичък. За да помогнете на купувачите да си представят себе си в пространството си по-добре, е желателно да се отървете от всяко изкуство или друг декор, който може да откаже хора с различни вкусове. Класическа пейзажна картина? Напълно добре. Вашият кожен диван с украски на зебра? По-добре го скрийте.
Отървете се от всички лични вещи. Купувачите искат да могат да си представят себе си във вашия дом, така че премахнете всичко прекалено лично, като семейни снимки в коридора или произведенията на децата ви на хладилника.

Околна среда
Нека бъде светлина! Отворете всички прозорци, за да се остави жилището ви в естествена светлина и добавете лампи за пода или маса в области, които са по-мрачни. Светла, весела стая изглежда по-голяма и по-привлекателна.
Донесете природата вътре. Саксийни растения или няколко красиви цветя във вазата могат да ви помогнат да донесете енергия, да попълните празни ъгли и дори да привлечете вниманието към функциите, които искате купувачите да забележат. Просто се уверете, че растенията са в добро здраве (и без буболечки!).
Отървете се от обемистите мебели. Вашите мебели трябва да отговарят на размера на стаята, така че се отървете от всякакви допълнителни или извънгабаритни елементи, които биха могли да направят пространството ви по-малко, отколкото всъщност е.
Не звучи никак сложно, нали? Ние от кърти-чисти-извозва.com смятаме, че тези гарантирани трикове ще ви донесат голяма и бърза печалба от вашия дом, така че има за какво да ни благодарите!