В една баня душът е от изключително голямо значение, за всяка една баня редом с мивката и тоалетната чиния. Все още обаче има хора, които разполагат със стара вана, която на драго сърце биха изкъртили. Затова ние от Кърти Чисти Извозва решихме да ви дадем насоки за това как да превърнем ваната в душ.

Душовете имат редица предимства пред ваните. Преобразуването на вана в душ е труден проект, при който се налагат редица реконструкции: къртене на баня, водопровод, подови настилки, гипсокартон и не на последно място изхвърляне на строителните отпадъци.

Като за начало трябва да започнете с избора на душ кабина. Имайте предвид, че е добре да съобразите размерите на ваната и размерите на новата душ кабина, както и самата позиция. Съветваме Ви да инсталирате новия душ на същото място, където е била ваната, тъй като тръбите за източване и водоснабдяване вече са налице. Това ще Ви спести много време и средства.

Не забравяйте да изключите водоснабдяването. Отстранете всички свързващи елементи, които държат ваната за стената, а останалата тежка работа по къртене и  чистене на строителни отпадъци оставете на професионалистите.

Имайте предвид , че понастоящем смесителя на ваната и изхода за вода са разположени на ниска височина за правилното използване на ваната, докато при душовете трябва да са разположени по-високо. Преминете към инсталиране на душа, като стартирате големия заден панел. След това преминете към инсталацията и на вратата на душ кабината, като внимателно следвайте изструкциите на производителя. След като сте спазили всички изисквания на фирмата производител, можете да пуснете отново водоснабдяването и да проверите дали всичко е точно така, както трябва да бъде.