Както всички знаем кучето е най-добрият приятел на човека, но освен приятел той е и отличен пазач. То служи на своя стопанин целогодишно 24 часа в седмица, при това само срещу малко храна, вода, доза любов и някои елементарни условия на живот. По-специално, за да може кучето ви да се чувства добре, то се нуждае от къщичка, в която да си почива и да го пази от държа и студа. И ние като истински любители на четирите лапи решихме да споделим с вас как най-лесно да си направите кучешка колибка за двора.

Кучешка колибка - важни характеристики

Преди да направите кучешка колибка за двора е необходимо да сте запознати с основните изисквания и характеристики. Кучешката колибка трябва да бъде стабилна, ветроустойчива и водоустойчива; трябва да държи прохладно през лятото и топло през зимата; необходимо е да осигурите лесен вход и изход за кучето; избора на материали трябва да е много внимателен, като препоръчително е да изберете такива, които нямат специфична наситена миризма, която да дразни обонянието на кучето ви; най-вече безопасна за вашия най-добър приятел.

Кучешка колибка – направи си сам

В търговската мрежа се предлага изключително разнообразие от кучешки колибки… коя от коя по-хубава, но за тези от вас, които търсят по-бюджетен вариант, ще споделим как да си направите кучешка колибка с елементарен дизайн.

Най-елементарният дизайн на кучешка колибка за двора се състои от четири стени, дъно и покрив. Покривът обикновено е едноскатен или двускатен.

По време на монтажа най-важно е да обърнете внимание на двата проблема: влагата и топлината. В долната част на кучешката колибка е необходимо да се сложи хидроизолиращ слой, за да предпазите вашия любимец от влагата. Също така трябва да помислите и за топло и сухо „спално бельо“.

Друго много важно нещо върху, което трябва да помислите е размера на къщичката. Имайте предвид, че ако тя е прекалено малка и тясна има огромна вероятност вашето куче да не пожелае да спи в нея. Така, че преценете внимателно големината преди да започнете строежа ѝ.

Как да си направим кучешка колибка – лесно обяснение в снимки

кучешка колибка
кучешка колибка
кучешка колибка
кучешка колибка
кучешка колибка
кучешка колибка
кучешка колибка
кучешка колибка
кучешка колибка